25/9/24

Το κάλεσμα του σπουργιτιού - Sparrow's call

Ένα θρίλερ που εξερευνά θέματα όπως οι μυστικές επιθυμίες και τα όρια μεταξύ καθημερινότητας και απαγορευμένων σκέψεων, το οποίο έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο 36ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου της Αθήνας. 
Ο κεντρικός χαρακτήρας, ο Μάικ (Ντέιβιντ Μπαρκ-Τζόουνς), είναι παντρεμένος και επιτυχημένος, αλλά βλέπει τη ζωή του να ανατρέπεται όταν ερωτεύεται την εξωτική χορεύτρια Βαλ (Μπίλι Βι) μετά από ένα γεγονός που τον αναγκάζει να την σώσει. Η σχέση τους τον οδηγεί σε μια εσωτερική σύγκρουση που απειλεί την καριέρα και τον γάμο του.
Ο σκηνοθέτης εστιάζει στις συνέπειες των επιλογών του και πώς αυτές οι καταπιεσμένες επιθυμίες μπορούν να μετατρέψουν το συνηθισμένο σε κάτι επικίνδυνο και απρόβλεπτο και τονίζει ότι με την ταινία της θέλει να παρουσιάσει τη μάχη ανάμεσα σε αυτές τις επιθυμίες και την πραγματικότητα της ζωής των χαρακτήρων, καταφέρνει δε να ισορροπεί μεταξύ θρίλερ και δράματος, έχοντας στη διάθεσή του αξιοπρόσεκτες ερμηνείες, θέτοντας μέσα από το χαρακτήρα της Βαλ ερωτήματα περί ηθικής, εκμετάλλευσης και ανισότητας με απώτερο σκοπό να τονίσει την επικράτηση της γυναικείας ανωτερότητας.
Ενδιαφέρον το θέμα όσο και η προσέγγιση. 
INFO
Προβάλλεται στις αίθουσες από 26/9/2024
Είδος: Θρίλερ, Δράμα, 99’
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο, 2023
Σκηνοθεσία: Τιμ Κεντ
Παίζουν: Ντέιβιντ Μπαρκ-Τζόουνς, Μπίλι Βι, Φλέιμ Έμιν, Βάερι Κόλγκαν, Γιασμίν Χόλνες-Ντόουβ, Σάρα Χάνα, Τζέιμς Μπάρτον-Στιλ, Ντέιβιντ Τζέι Ντάγκλας, Μάικ Τέιλορ
Διανομή: Rosebud.21