10/8/24

Οδηγός φόνων για καλά κορίτσια - A good girl’ s guide to murder (σειρά)

Σειρά μυστηρίου παραγωγής Netflix και BBC. Ένα ευφυές  whodunit αστυνομικό, νεανικό θρίλερ, γεμάτο ανατροπές μέχρι το τελευταίο επεισόδιο.
Η ιστορία παρακολουθεί τη 17χρονη Πιπ, καθώς ερευνά τη δολοφονία της  Άντι Μπελ μιας μαθήτριας λυκείου, που δολοφονήθηκε πριν πέντε χρόνια και συγκλόνισε την πόλη Λιτλ Κίτον. Η δημοφιλής μαθήτρια, θεωρείται ότι δολοφονήθηκε από τον φίλο της Σαλ Σινγκ, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Τουλάχιστον, αυτό πιστεύουν όλοι στο Λιτλ Κίτον, συμπεριλαμβανομένης και της αστυνομίας, η οποία επίσημα έχει κλείσει την υπόθεση. Όχι όμως για την Πιπ (Έμα Μάιερς), η οποία έχει πάθει εμμονή και αποφασίζει να ερευνήσει την υπόθεση, με το πρόσχημα της πτυχιακής της έρευνας.
Η έρευνα ξεκινά αλλά από το δεύτερο επεισόδιο η νεαρή Πιπ, η οποία καταγράφει στο κινητό της όλες τις συνομιλίες της με τους παλαιούς μάρτυρες της δολοφονίας της Άντι Μπελ, αρχίζει να δέχεται απειλητικά σημειώματα, αλλά και εκφοβισμούς από ορισμένες συμμαθήτριες και ορισμένους συμμαθητές του θύματος και του θεωρούμενου δολοφόνου. 
Στην εξέλιξη της ιστορίας, γίνεται σαφές ότι υπάρχουν περισσότερα πίσω από αυτήν την υπόθεση και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, εάν η Άντι Μπελ δεν δολοφονήθηκε από τον Σαλ Σινγκ, τότε ο δολοφόνος της κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος και ίσως η Πιπ να βρίσκεται σε κίνδυνο. 
Με το suspense να κορυφώνεται από επεισόδιο σε επεισόδιο, η σειρά βλέπεται με ενδιαφέρον, ενώ και η Έμα Μάιερς ως μοναχική Πιπ είναι εξαιρετικά καλή.
Η 1η σεζόν έξι επεισοδίων της μιας ώρας περίπου, βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Χόλυ Τζάκσον, το οποίο στη χώρα μας κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα, ενώ το concept της σειράς μου θυμίζει μια παλαιότερη του Netflix, με τίτλο «Ποιος σκότωσε τη Σάρα;» (Κριτική μου για το myFilm)
INFO
Είδος: Σειρά, Θρίλερ, Μυστηρίου (έξι επεισοδίων των 50΄- 60΄)
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο, 2024
Σκηνοθεσία: Τομ Βον (3) & Ντόλυ Γουέλς (3)
Παίζουν: Έμα Μάιερς, Άσα Μπανκς, Ράικο Γκοχάρα, Γιάλι Τοπόλ Μαργκ΄λιθ, Τζουντ Μοργκαν-Κόλι, Ίντια Λιλ Ντέιβις, 
Προβάλλεται στο Netflix