16/7/24

Ομαδική θεραπεία – Under therapy

Ταινία δωματίου, βασισμένη σε θεατρικό έργο του Matías del Federico, το οποίο θίγει σύγχρονα θέματα, δίνοντας λύση σε κάποια από αυτά, πότε με χιουμοριστικό και πότε σκληρό τρόπο.
Η ιστορία επικεντρώνεται σε τρία ετερόφυλα ζευγάρια που συναντώνται σε μια ομαδική συνεδρία θεραπείας. Η θεραπεύτριά τους, απουσιάζει έχοντας αφήσει έναν φάκελο με οδηγίες και διάφορες ασκήσεις για να τις ακολουθήσουν. Καθώς οι ασκήσεις προχωρούν, άντρες και γυναίκες αποκαλύπτουν τα μυστικά, τις επιθυμίες και τα προβλήματά τους, δημιουργώντας μια δυναμική ανάμεσα τους που συνδυάζει κωμικά και δραματικά στοιχεία, μέχρι να καταλήξουν όλα σε ένα πολύ απροσδόκητο και εξίσου συγκλονιστικό τέλος.
Ο Γκεράρντο Ερέρο παρά τη θεατρική φύση του έργου, κινεί έντεχνα την κάμερα ανάμεσα στους χαρακτήρες και προσφέρει μια διεισδυτική ματιά στις ανθρώπινες σχέσεις, μέσα από το πρίσμα της ψυχοθεραπείας, καθιστώντας την ταινία μια ενδιαφέρουσα δραμεντί με έντονα στοιχεία κοινωνικής παρατήρησης. Τον βοηθούν φυσικά, οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών, που πραγματικά ζουν τους ρόλους τους. (Κριτική μου για το myFilm)
INFO
Προβάλλεται από 18/7/2024
Είδος: Δραμεντί, 93΄
Χώρα: Ισπανία, 2023
Σκηνοθεσία: Γκεράρντο Ερέρο
Παίζουν: Μαλένα Αλτέριο, Αλεχάντρα Χιμένεθ, Φέλε Μαρτίνεθ, Αντόνιο Παγούδο, Έβα Ουγκάρτε, Χουάν Κάρλος Βεγίδο
Διανομή: Cinobo