31/7/24

Δεύτερος γύρος - Second tour

Μια πολιτική φαντασία με στοιχεία θρίλερ και σάτιρας για την πολιτική, το ρόλο των μέσων ενημέρωσης και την επιρροή τους στις εκλογές και το πώς κάποια μυστικά (και σκάνδαλα) μπορούν να επηρεάσουν τις προσωπικές καριέρες και τις πολιτικές εξελίξεις. 
Στη Ναταλί Ποβ μια ασυγκράτητη πολιτική συντάκτρια (Σεσίλ ντε Φρανς), που έχει υποβαθμιστεί σε αθλητικογράφο, αναθέτουν να καλύψει την προεκλογική καμπάνια του Πιέρ Ενρί Μερσιέ επικρατέστερου υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές (Αλμπέρ Ντιποντέλ). Ο Μερσιέ είναι ένας γοητευτικός πενηντάρης, γόνος μιας από τις μεγαλύτερες οικογένειες του τόπου, ο οποίος από τα πρώτα πλάνα της ταινίας διασώζεται από μια «τυχαία» έκρηξη φυσικού αερίου. Ύστερα από αυτό και από μια σειρά άλλων «συμπτώσεων», η έρευνα της Ναταλί θα στραφεί στο παρελθόν του υποψηφίου, που θα φέρει στο φως τελείως αναπάντεχα γεγονότα, πέραν του γεγονότος ότι η Ναταλί τον είχε γνωρίσει παλιότερα, που δίνει και μια νότα ρομαντισμού στο πολιτικό θρίλερ.
Δίπλα στην Σεσίλ ντε Φρανς, ο Νικολά Μαριέ υποδύεται έναν καμεραμάν που την συνοδεύει μιλώντας συνεχώς με ποδοσφαιρικούς όρους και δίνοντας -αυτό κυρίως- την κωμική νότα της ταινίας. 
Ο σκηνοθέτης (που μας είχε χαρίσει το «Αντίο ηλίθιοι») σεναριογράφος και πρωταγωνιστής σ’ αυτή την ταινία, καταφέρνει να ισορροπεί στοιχεία κωμωδίας  με μια κριτική και καυστική ματιά στη σύγχρονη κοινωνικο-πολιτική κατάσταση της Γαλλίας.
Βλέπεται ευχάριστα.  (Κριτική μου για το myFilm)
INFO
Προγραμματισμένη να βγει στις αίθουσες από 1/8/2024
Είδος: Κωμωδία, Πολιτική, 95'
Χώρα: Γαλλία, 2023
Σκηνοθεσία: Αλμπέρ Ντιποντέλ
Παίζουν: Σεσίλ ντε Φρανς, Αλμπέρ Ντιποντέλ, Νικολά Μαριέ
Διανομή: Weirdwave