29/6/24

Υπόγειο χτύπημα – Trigger warning

Τυπική περιπέτεια με φόντο ένα χωριό, το Creation, του οποίου η οικονομία στηρίζεται σε ένα ορυχείο που βρίσκεται εκεί κοντά, στο οποίο καταπλακώθηκε και σκοτώθηκε ο πατέρας της πρωταγωνίστριας.
Η Πάρκερ (Τζέσικα Άλμπα) είναι μια σκληροτράχηλη στρατιωτίνα που υπηρετεί κάπου στη Συρία όταν μαθαίνει για τον θάνατο του πατέρα της και επιστρέφει στο σπίτι. Εκεί, στο Creation, η Πάρκερ δεν θα προλάβει να θρηνήσει το θάνατο του πατέρα της, διότι τα -περίεργα- πράγματα που συμβαίνουν τη βάζουν σε υποψίες ότι ο θάνατός του δεν ήταν απόλυτα φυσιολογικός, με την έννοια ότι ίσως η έκρηξη στο ορυχείο δεν ήταν τυχαία ή ακόμα ότι και ο θάνατος του πατέρα της ίσως ήταν εγκληματική ενέργεια.
Η Πάρκερ θα αναλάβει δράση (η Τζέσικα Άλμπα, είναι μαθημένη σ’ αυτά από ταινίες με υπερήρωες και ανάλογες περιπέτειες) και θα βρει απέναντί της τον τοπικό γερουσιαστή Σουάν (Άντονι Μάικλ Χολ) και τους γιούς του, που τους θυμάται από τα κοινά παιδικά τους χρόνια.
Το σενάριο είναι υποτυπώδες, η δράση αναμενόμενη και οι ερμηνείες επίπεδες. Ο ινδονήσιος σκηνοθέτης Σούρια διεκπεραιώνει την ταινία, για την οποία παρασύρεσαι από το βαρύ(;) όνομα της Τζέσικα Άλμπα, αλλά μένεις με τη χαρά των πολεμικών τεχνών και την ευλυγισία της κεντρικής ηρωίδας, διαπιστώνοντας αυτό που λέω πάντα: ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, που σημαίνει, καλή η Τζέσικα, αλλά μόνον αυτή δεν φτάνει. (Κριτική μου για το myfilm)
INFO
Είδος: Περιπέτεια, Δράσης, 106΄
Χώρα: ΗΠΑ, 2024
Σκηνοθεσία: Μούλι Σούρια
Παίζουν: Τζέσικα Άλμπα, Μαρκ Γουέμπερ, Άντονι Μάικλ Χολ, Αλεχάντρο Ντε Χόγιος, Τόουν Μπελ, Τζέικ Γουίρι
Προβάλλεται από 21/6/2024 στο Netflix