25/6/24

The Straight story (Επαν.)

Μια χαμηλών τόνων ταινία του Ντέιβιντ Λιντς, η οποία βασισμένη σε αληθινή ιστορία, ερευνά θέματα όπως η οικογένεια, η συγχώρεση, η αποφασιστικότητα και τα γηρατειά. Αποτελεί μια από τις πιο συμβατικές και συγκινητικές δουλειές του σκηνοθέτη, προσφέροντας μια ζεστή και ανθρώπινη ιστορία που έρχεται κόντρα με τις συνήθεις σκοτεινές -και ολίγον σουρεαλιστικές- ταινίες του.
Ο φακός του Λιντς ακολουθεί τον Άλβιν Στρέιτ, έναν 73χρονο άνδρα με προβλήματα υγείας, που αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι 240 μιλίων με το χλοοκοπτικό του τρακτέρ -και χωρίς δίπλωμα οδήγησης- για να συμφιλιωθεί με τον αδερφό του Λάιλ (Χάρι Ντιν Στάντον) που έπαθε εγκεφαλικό, πριν να είναι αργά. Το ταξίδι του είναι γεμάτο από συναντήσεις με διάφορους ανθρώπους, που τον βοηθούν και τους οποίους επηρεάζει με την απλότητα και την αποφασιστικότητά του.
Στο ρόλο του Στρέιτ απολαμβάνουμε μια εξαιρετική ερμηνεία στο πρόσωπο του Ρίτσαρντ Φάρμσγουορθ (1920-2000), πρώην κασκαντέρ κυρίως σε γουέστερν, ο οποίος συνεργάστηκε με θρυλικούς σκηνοθέτες, όπως Τζον Φορντ, Χένρι Χάθαγουεϊ, Στάνλεϊ Κιούμπρικ και άλλους. (Κριτική μου για το myFilm)
INFO
Είδος: Δράμα, Βιογραφία, 112΄ 
Χώρα: ΗΠΑ, 1999
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιντς
Παίζουν: Ρίτσαρντ Φάρμσγουορθ, Σίσι Σπάισεκ, Χάρι Ντιν Στάντον
Διανομή: Summer Classics