6/6/24

Προβάλλονται από 6/6/24 και τις σχολιάζω:

Bad boys: Ride or die / Detective Conan: Το άστρο του ενός εκατομμυρίου / Οι παρατηρητές / Crocodile (Επαν.) / Ghost Dog: Ο τρόπος των Σαμουράι (Επαν.) / Θεέ μου τι σου κάναμε; (Επαν.) / Belki Sibe: A journey through the Syrian war and Rojava revolution / Νταααααλί!
Bad boys: Ride or die
Σαματατζίδικη περιπέτεια, με τόσο κοφτό μοντάζ και τέτοιου είδους μάχες (με όπλα και σώμα με σώμα) που είναι να θαυμάζεις τη δουλειά των μοντέρ Ασάφ Άιζενμπεργκ και Νταν Λίμπενταλ, ενώ πρόλαβα και μέτρησα 85 άτομα στα ειδικά και στα οπτικά εφέ και σταμάτησα στο 100 μετρώντας τα ονόματα των stunts (Κασκαντέρ, όπως ο Ράιαν Γκόσλινγκ στην πρόσφατη ταινία του The Fall Guy). 
(Περισσότερα ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Αστυνομική, Περιπέτεια, 110΄
Χώρα: ΗΠΑ, 2024
Σκηνοθεσία: Αντίλ Ελ Αρμπί & Μπιλάλ Φαλάχ
Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μάρτιν Λόρενς, Βανέσα Χάτζενς, Αλεξάντερ Λούντβιχ
Διανομή: Feelgood
===
Detective Conan: Το άστρο του ενός εκατομμυρίου - Detective Conan: The million-dollar pentagram
Μια από τις πιο πετυχημένες anime ταινίες της σειράς Detective Conan ακολουθεί τις περιπέτειες του ομώνυμου ντετέκτιβ που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο σώμα ενός έφηβου αγοριού. 
Ο  κλέφτης-τζέντλεμαν Κάιτο Κιντ έχει βάλει στόχο κάποια κατάνα (σ.σ. γιαπωνέζικος τύπος σπαθιού, που θεωρείται η ψυχή του σαμουράι) που χρονολογείται από την περίοδο  Μπακουμάτσου. Ο ντετέκτιβ της Δύσης, ο Χατόρι Χέιτζι βρίσκεται εκεί για ένα τουρνουά κέντο (σ.σ. ιαπωνική ξιφασκία) και ο Κόναν μαζί με τη Μόρι και την Καζούχα τον συνοδεύουν για να τον εμψυχώσουν. Παράλληλα, ένας μυστηριώδης άντρας με ιαπωνική καταγωγή αναζητάει έναν θησαυρό που φημολογείται πως βρίσκεται στην περιοχή Χακοντάτε.
INFO
Είδος: Anime, Μυστηρίου, Ρομαντική, 90’
Χώρα: Ιαπωνία, 2024
Σκηνοθεσία: Τσίκα Ναγκαόκα
Διανομή: The Film Group
===
Οι παρατηρητές - The watchers
Η ταινία ακολουθεί τη Μίνα, μία 28χρονη καλλιτέχνιδα, που βρίσκεται χαμένη σε ένα αχανές, αχαρτογράφητο δάσος στη δυτική Ιρλανδία. Όταν η Μίνα βρίσκει καταφύγιο, καταλήγει  αιχμάλωτη μαζί με τρεις άγνωστους, τους οποίους κάθε νύχτα παρακολουθούν μυστηριώδη πλάσματα. Μπορεί να μην τα βλέπουν, αλλά εκείνα βλέπουν τα πάντα. 
INFO
Είδος: Θρίλερ, Φαντασίας, Τρόμου, 102΄
Χώρα: ΗΠΑ, 2024
Σκηνοθεσία: Ισάνα Νάιτ Σιάμαλαν
Παίζουν: Ντακότα Φάνινγκ, Τζορτζίνα Κάμπελ, Όλιβερ Φίνεγκαν, Όλγουεν Φουέρε
Διανομή: Tanweer
===
Crocodile (Επαν.)
Μια ωμή νεορεαλιστική, αλλά και με έντονη συναισθηματική φόρτιση, σκληρή µατιά στην ανθρώπινη εξαθλίωση και την αλληλεξάρτηση, την άλλη πλευρά του Κορεατικού οικονοµικού θαύµατος και ήρωες τους αγαπηµένους παρίες του µεγάλου Ασιάτη δηµιουργού.
Η ταινία ακολουθεί έναν άντρα με το παρατσούκλι Κροκόδειλος, έναν γκρινιάρη παρία που επιβιώνει κάτω από μια γέφυρα με ένα αγόρι και τον παππού του. Καθένας από αυτούς αποκτά χρήματα και φαγητό με τον δικό του τρόπο: Ο Κροκόδειλος είναι μεγάλος δύτης, που μαζεύει τα πορτοφόλια των ανθρώπων που αυτοκτονούν πηδώντας από τη γέφυρα. Το αγόρι πουλάει τσίχλες και ο παππούς έχει φυσικό ταλέντο στη μηχανική. Η ζωή τους θα αλλάξει την ημέρα που ο Κροκόδειλος σώζει τη ζωή μιας νεαρής γυναίκας που αποπειράται να αυτοκτονήσει. Καθώς εξελίσσεται η ιστορία, αναπτύσσεται μια παράδοξη σχέση μεταξύ των δύο χαρακτήρων, εξερευνώντας θέματα όπως η βία, η επιβίωση και η λύτρωση.
INFO
Είδος: Δράμα, 90΄
Χώρα: Νότια Κορέα, 1996
Σκηνοθεσία: Κιμ Κι-Ντουκ
Παίζουν: Ζαέ-Ιεόν Ζομ, Ζαέ-Χονγκ Αν
Διανομή: New Star
===
Ghost Dog: Ο τρόπος των Σαμουράι - Ghost Dog: The way of the Samurai (Επαν.)
Μια ταινία για την αποξένωση, τη μοναξιά και την απανθρωπιά που μπορεί να προκύψει από τα δυο προηγούμενα στοιχεία, στη συγκεκριμένη ταινία!
Ένας επαγγελματίας δολοφόνος, ακολουθεί κατά γράμμα τον αυστηρό κώδικα ενός αρχαίου κειμένου των Σαμουράι: κάποτε ο μαφιόζος Λούι (Τζον Τορμέι) του έσωσε τη ζωή και από τότε τον υπηρετεί σκοτώνοντας για χάρη του, χωρίς να νοιάζεται για τις αιτίες και τις αφορμές. Όταν όμως ο προσωπικός κώδικας τιμής του προδίδεται από τη συμμορία του εκείνος αντιδρά όπως μόνον οι Σαμουράι ξέρουν.  
(Περισσότερα ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Αστυνομική, Δράμα, 116΄
Χώρα: ΗΠΑ, 1999
Σκηνοθεσία: Τζιμ Τζάρμους
Παίζουν: Φόρεστ Γουίτακερ, Χένρι Σίλβα, Κλιφ Γκόρμαν
===
Θεέ μου τι σου κάναμε; - Qu' es -ce qu' on a fait au Bon Dieu? (Επαν.)
Μια ξεκαρδιστική σάτιρα του «πολιτικά ορθού», είτε αυτό εκφράζεται με πράξεις είτε με λόγια.
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες!
(Περισσότερα ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Κωμωδία, 97΄
Χώρα: Γαλλία, 2014
Σκηνοθεσία: Φιλίπ Ντε Σοβερόν
Παίζουν: Κριστιάν Κλαβιέ, Σαντάλ Λομπί, Άρι Αμπιτάν, Μέντι Σαντούν, Ελοντί Φοντάν
===
Belki Sibe: A journey through the Syrian war and Rojava revolution
Η ιστορία ενός εθελοντή στρατιώτη. Η ταινία ξετυλίγει μια διαδρομή 18 μηνών διαμέσου πολέμου και επανάστασης, στη Ροζάβα Κουρδιστάν της ΒΑ Συρίας, κατά την προέλαση και τη νίκη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων κατά του ISIS.
INFO
Είδος: Ντοκιμαντέρ, 98'
Χώρα: Ελλάδα, 2023
Σκηνοθεσία: Αλέξης Δαλούμης
Διανομή από 19/05/2024
===
Νταααααλί! - Daaaaali!
(βλ. ΕΔΩ)
(Trailer για όλες τις ταινίες μπορείτε να δείτε στην Αμαρυσία)