4/6/24

Bad boys: Ride or die

Σαματατζίδικη περιπέτεια, με τόσο κοφτό μοντάζ και τέτοιου είδους μάχες (με όπλα και σώμα με σώμα) που είναι να θαυμάζεις τη δουλειά των μοντέρ Ασάφ Άιζενμπεργκ και Νταν Λίμπενταλ, ενώ πρόλαβα και μέτρησα 85 άτομα στα ειδικά και στα οπτικά εφέ και σταμάτησα στο 100 μετρώντας τα ονόματα των stunts (κασκαντέρ, όπως ο Ράιαν Γκόσλινγκ στην πρόσφατη ταινία του The Fall Guy). 
Η υπόθεσή της (που είναι η τέταρτη των Γουίλ Σμιθ και Μάρτιν Λόρενς ως Κακών Παιδιών), θέλει τον αρχηγό τους Χορντ (Τζο Παντολιάνο) να κατηγορείται για συνεργασία με καρτέλ ναρκωτικών για πολλά χρόνια. Πρόκειται για στημένη δουλειά (frame up, που λέμε και στο Μαρούσι), υπάρχει κάποια συνωμοσία εις βάρος του και τα Κακά Παιδιά ορκίζονται να αποκαταστήσουν το όνομά του. Το κακό είναι, ότι όσο πλησιάζουν την αλήθεια, παγιδεύονται και οι ίδιοι και καταλήγουν φυγάδες και επικηρυγμένοι, με την αστυνομία να τους καταδιώκει, τα καρτέλ και οι συμμορίες του Μαϊάμι να τους έχουν βάλει στο μάτι και αυτοί να τρέχουν (ride or die, που λέει και ο τίτλος). 
Κάπου την έχετε ξαναδεί τη συνταγή. Κι εγώ. Οπότε, τι να πούμε; Ταινία καλοκαιρινή, υπερβολική με εξυπνακίστικες ατάκες, που βλέπεται ως video-game με κατανάλωση αναψυκτικού και ποπκόρν.
(Κριτική μου για το myFilm)
INFO
Προβάλλεται στις αίθουσες από 6/6/2024
Είδος: Αστυνομική, Περιπέτεια, Δράση, 110΄
Χώρα: ΗΠΑ, 2024
Σκηνοθεσία: Αντίλ Ελ Αρμπί & Μπιλάλ Φαλάχ
Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μάρτιν Λόρενς, Βανέσα Χάτζενς, Αλεξάντερ Λούντβιχ, Τζο Παντολιάνο
Διανομή: Feelgood