6/5/24

The big father

Σκληρή σάτιρα των τηλεοπτικών reality shows και των ανθρώπων που στρέφονται εξ ανάγκης προς αυτά αυτοεξευτελιζόμενοι καθώς και ένα σχόλιο πάνω στην οικονομική και κοινωνική κρίση αλλά και άλλων θεμάτων που απασχολούν την εποχή μας, όπως η ενδοοικογενειακή βία.
Ο Άγγελος (Νίκος Παντελίδης), σκηνοθέτης στο επάγγελμα, θέλει να πραγματοποιήσει το όραμά του για τη δημιουργία της νέας του ταινίας, συλλαμβάνοντας την ιδέα να γυρίσει την ταινία του στο ίδιο του το σπίτι, με πρωταγωνιστές τον εαυτό του, την γυναίκα του (Έλενα Τυρέα) και τα παιδιά του (Νοεμή Βασιλειάδου, Χριστίνα Μπρέκου kai Χρήστο Ζαχάρωφ).
 Ένας διεφθαρμένος παραγωγός όμως, σε συνεργασία με μια πολυεθνική εκμεταλλεύονται την οικονομική δυσχέρεια του Άγγελου, με σκοπό την προώθηση και τοποθέτηση εταιρικών προϊόντων μέσα στο έργο. Τα παιδιά μετατρέπονται σε πειραματόζωα που συνεχώς δοκιμάζουν νέα προϊόντα, υποτίθεται για τις ανάγκες της μυθοπλασίας, ενώ ο Άγγελος κυριευμένος από ένα σύμπλεγμα ναρκισσισμού, μεγαλείου και ανωτερότητας, κινηματογραφεί αλλόκοτες σκηνές που εκθέτουν τόσο τον ίδιο, όσο και την οικογένειά του, σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή…
Ο Νίκος Παντελίδης, είναι εξαιρετικός στο ρόλο του ψυχικά διαταραγμένου Άγγελου, που βρίσκεται οικονομικά στρυμωγμένος αλλά είναι αποφασισμένος να κάνει το όραμά του πραγματικότητα, ενώ αρκετά καλοί είναι και οι υποστηρικτικοί ρόλοι. (Κριτική μου για το myfilm)
INFO
Προβάλλεται στις αίθουσες από 9/5/2024
Είδος: Κωμωδία, Μαύρη, 112΄
Χώρα: Ελλάδα, 2023
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος  Στραγαλινός
Παίζουν: Νίκος Παντελίδης, Έλενα Τυρέα, Νοεμή Βασιλειάδου, Χριστίνα Μπρέκου, Χρήστος Ζαχάρωφ, Δημήτρης Ραφτόπουλος, Κωστής Σαββιδάκης
Διανομή: New Star