16/2/24

Δεύτερα κλειδιά – Fifi

Πρόκειται για μια αρκετά καλή ταινία αφύπνισης και πλατωνικού έρωτα, γυρισμένη με τρυφερότητα, χιούμορ και ευαισθησία.
Η Φιφί του γαλλικού τίτλου, είναι ένα 15χρονο κορίτσι, μέλος μιας χαοτικής οικογένειας. Ζει με τη μητέρα της (Κλοέ Μον), τις δύο αδερφές της και τα παιδιά τους.
Ένα πρωί συναντάει μια παλιά της συμμαθήτρια και τη συνοδεύει στο σπίτι της, εκεί η Φιφί κλέβει τα κλειδιά του σπιτιού για να πάει εκεί την επόμενη μέρα, μόλις η οικογένεια απουσιάσει για διακοπές. Μόνη της στο τεράστιο σπίτι και απολαμβάνοντας το μπάνιο της, έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον Στεφάν, τον μεγαλύτερο αδερφό της φίλης της, έναν φοιτητή γύρω στα είκοσι που επιστρέφει από το Παρίσι για να μείνει στο σπίτι μόνος του για λίγες μέρες. Ο Στεφάν αντί να τη διώξει, της προσφέρει ένα ποτό και την παίρνει βοηθό του σε μια δουλειά για να κερδίσει χρήματα. Αυτό θα σταθεί αφορμή να ξεκινήσει μια φιλία, η οποία είναι ασυμβίβαστη, όχι μόνο χάρη στη διαφορά ηλικίας των δυο παιδιών, αλλά και στη διαφορά αντιλήψεων για τη ζωή.
Η νεαρή Σελέστ Μπρουνκέιγ με τον Κεντάν Ντολμέρ, έχουν εξαιρετική μεταξύ τους χημεία και αποτελούν ένα απολαυστικό δίδυμο για μιάμιση και κάτι  ευχάριστη ώρα, στην οποία περιγράφονται γλαφυρά από το ζευγάρι των σκηνοθετών, τα συναισθήματα και η συμπεριφορά της Φιφί, που αλλάζει σταδιακά χάρη στην επιρροή που δέχεται από τον Στεφάν. (Κριτική μου για το myFilm)
INFO
Προβάλλεται στο Cinobo
Είδος: Αισθηματική, Κομεντί, 109΄
Χώρα: Γαλλία, 2023
Σκηνοθεσία: Ζαν Ασλάν, Πολ Σεντιγιάν
Παίζουν: Σελέστ Μπρουνκέιγ, Κεντάν Ντολμέρ, Κλοέ Μον, Μέγκαν Νόρθαμ