15/2/24

Προβάλλονται στις αίθουσες από 15/2/2024:

Ο διάβολος δεν υπάρχει / Νέα ήπειρος / Γαμήλια καταστροφή / Bob Marley: One love / Άγνωστοι μεταξύ μας / Madame Web
Ο διάβολος δεν υπάρχει – Evil does not exist
Ο σκηνοθέτης του Drive my Car, με λυρισμό και ευαισθησία μας προσφέρει μια τρυφερή ταινία και παράλληλα ένα οικολογικό παραμύθι για την εισβολή του «πολιτισμού της ανάπτυξης» σε μια παρθένα τοποθεσία.
Σε ένα ήρεμο αγροτικό χωριό, ο  Τακούμι ζει με τη μικρή του κόρη Χάνα, και φροντίζει της δύσκολες  δουλειές για τους ντόπιους, κόβοντας ξύλα και μεταφέροντας παρθένο νερό από τα χιόνια που λιώνουν. Η ακαταμάχητη ηρεμία αυτής της παρθένας γης, των βουνών και των λιμνών όπου τα ελάφια περιφέρονται ελεύθερα, πρόκειται να διαταραχθεί από την επικείμενη άφιξη της γιαπωνέζικης εταιρείας Playmode, η οποία σκοπεύει να ξεκινήσει την κατασκευή ενός escape park για τους τουρίστες που επισκέπτονται το χωριό. Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που ο Τακούμι και οι γείτονές του καταλαβαίνουν ότι θα έχει τρομερές οικολογικές συνέπειες στην αγνότητα του χωρίου τους.
INFO
Είδος: Δράμα, 106΄
Χώρα: Ιαπωνία, 2024
Σκηνοθεσία: Ριουσούκε Χαμαγκούτσι
Παίζουν: Χιτόσι Ομίκα, Ριό Νισικάουα, Ριούσι Κοσάκα
Διανομή: Ama Films
===
Νέα ήπειρος
Με φόντο την πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα, ως μια δυστοπική ήπειρο, νέοι άνθρωποι και ένας πιτσιρικάς προσπαθούν να πιάσουν την καλή. Ο Φάνης (Χάρης Φραγκούλης) που ζει με τη Μαρία (Μαρία Αρζόγλου) διακινεί κλοπιμαία, ενώ η Μαρία κάνει περιστασιακές δουλειές (κυρίως κομπάρσα σε ταινίες). Η Μίνα  (Θεοδώρα Τζήμου), ιδιοκτήτρια «πρακτορείου κομπάρσων» και μάνατζερ εκδιδόμενων κοριτσιών. Ο Άρης (Όθωνας Μεταξάς) που την πολιορκεί, αλλά εκείνη γουστάρει τον Φάνη. Και ο Λουκάς  (Νίκος Αντωνακόπουλος) ένας αδίστακτος πιτσιρικάς, προσπαθούν να συνεργαστούν για την παραγωγή πορνοταινιών με κορίτσια που θα ψαρεύουν απ’ το instagram. Η νέα ήπειρος όπως αυτοί την αντιλαμβάνονται, δεν θα λέγαμε ότι είναι υποδειγματική, «είναι μια “βρόμικη” Αθήνα, μια κακοποιητική, μάτσο κοινωνία όπου όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται», όπου ο σκηνοθέτης παρακολουθεί με το φακό του τόσο αποστασιοποιημένα, που κάποιες στιγμές είναι σαν να βλέπουμε πλάνα στις ειδήσεις των οκτώ: πολλή βία μεταξύ των νέων, οι οποίοι στην πραγματική ζωή, κρατάνε μόνο μια συμβουλή-παρότρυνση: «Να ‘σαι ο εαυτός σου». 
INFO
Είδος: Δράμα, 108΄
Χώρα: Ελλάδα, 2023
Σκηνοθεσία: Παντελής Παγουλάτος
Παίζουν: Χάρης Φραγκούλης, Μαρία Αρζόγλου, Θεοδώρα Τζήμου, Όθωνας Μεταξάς, Νίκος Αντωνακόπουλος
Διανομή: Bad Crowd 
===
Γαμήλια καταστροφή – Beautiful wedding
Σαχλαμαρίτσα, σε ηλιόλουστο περιβάλλον με όμορφους συντελεστές και αμφίβολο χιούμορ. Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε το «Γλυκιά καταστροφή» (Beautiful Disaster, 2023, με τους ίδιους συντελεστές) η Άμπι και ο Τράβις ξυπνούν μετά από μια τρελή νύχτα στο Βέγκας ως νεόνυμφοι. Μαζί με τους καλύτερους φίλους τους και τα εξαψήφια κέρδη της Άμπι στο πόκερ, ταξιδεύουν στο Μεξικό, όπου μπορούν να απολαύσουν έναν άγριο, πλούσιο μήνα του μέλιτος. Αλλά καθώς το χάος ακολουθεί το ζευγάρι σε κάθε βήμα. 
INFO
Είδος: Κωμωδία, Αισθηματική, 100΄
Χώρα: ΗΠΑ, 2024
Σκηνοθεσία: Ρότζερ Καμπλ
Παίζουν: Ντίλαν Σπράουζ, Βιρτζίνια Γκάρντνερ, Όστιν Νορθ
Διανομή: Spentzos Film
===
Bob Marley: One love
Μια ιστορία υπέρβασης της διαφορετικότητας, ένα trip πίσω από την επαναστατική μουσική reggae και μια αναφορά στη ζωή ενός ειδώλου που ενέπνευσε γενιές με το μήνυμα αγάπης και ενότητας που πρέσβευε.  
INFO
Είδος: Βιογραφία, Μουσική, Δράμα, 104΄
Χώρα: ΗΠΑ, 2024
Σκηνοθεσία: Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκριν
Παίζουν: Κίνγκσλεϊ Μπεν-Αντίρ, Τζέιμς Νόρτον, Λασάν Λιντς, Μάικλ Γκαντολφίνι
Διανομή: Feelgood
===
Άγνωστοι μεταξύ μας – All of us strangers
Μια ταινία για το νόημα της αγάπης, μέσα από μια υπερβατική ιστορία. Μια νύχτα σε ένα σχεδόν άδειο ουρανοξύστη στο σύγχρονο Λονδίνο, ο Άνταμ (Άντριου Σκοτ) συναντά τυχαία έναν μυστηριώδη γείτονα, τον Χάρρυ (Πολ Μεσκάλ) και η καθημερινότητά του αλλάζει. Καθώς η σχέση μεταξύ τους εξελίσσεται, ο Άνταμ κατακλύζεται από μνήμες του παρελθόντος και φαίνεται να επιστρέφει στην επαρχιακή πόλη που μεγάλωσε και στο πατρικό του, όπου βιώνει το παράξενο: να ζουν ακόμα οι γονείς του (Κλερ Φόι και Τζέιμι  Μπελ), με εμφάνιση ακριβώς όπως τη μέρα που σκοτώθηκαν πριν από 30 χρόνια.
INFO
Είδος: Φαντασίας, Δράμα, Αισθηματικό, 105΄ 
Χώρες: ΗΒ, ΗΠΑ, 2023
Σκηνοθεσία: Άντριου Χέιγκ
Παίζουν: Κλερ Φόι, Άντριου Σκοτ, Τζέιμι Μπελ, Πολ Μεσκάλ
Διανομή: Feelgood
===
Madame Web
Μια διασώστρια, διαπιστώνει ύστερα από κάποια περιστατικά, ότι προβλέπει το μέλλον και μπορεί να «διασώζει» κάποιες καταστάσεις πριν ακόμα προκύψουν. Αυτό θα την κάνει ακόμα μια «ηρωίδα της Marvel» που μαζί με τρεις ακόμα νεαρές κοπέλες, προορίζονται για ένα δυναμικό μέλλον, αν καταφέρουν να επιβιώσουν το θανατηφόρο παρόν.
INFO
Είδος: Φαντασίας, Περιπέτεια, Δράση, 116΄
Χώρα: ΗΠΑ, 2024
Σκηνοθεσία: Σι Τζέι Κλάρκσον
Παίζουν: Έμα Ρόμπερτς, Ζοσία Μάμετ, Ταχάρ Ραχίμ, Σίντνεϊ Σουίνι, Ντακόντα Τζόνσον, Άνταμ Σκοτ
Διανομή: Feelgood