8/2/24

Προβάλλονται στις αίθουσες από 8/2/2024:

Η Αφρίν στον καιρό της πλημμύρας / Animal / Priscilla / Σιδερένια γροθιά / Λατρεύω να σε μισώ / Μάγια η μέλισσα: Η χρυσή σφαίρα 
Η Αφρίν στον καιρό της πλημμύρας – Mighty Afrin: in the time of floods
Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στους φτωχότερους λαούς του πλανήτη και ταυτόχρονα μια συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης με φόντο ένα αφιλόξενο περιβάλλον, που συνεχώς επεκτείνεται.  
Στην άγρια ερημιά των νησιών που εξαφανίζονται κατά μήκος του ποταμού Βραχμαπούτρα, η 12χρονη ορφανή Αφρίν ενηλικιώνεται. Όταν οι έντονες βροχοπτώσεις και τα νερά των πλημμυρών καταστρέφουν το νησί της, εκείνη αρνείται να παραδοθεί στις θανατηφόρες παλίρροιες. Κωπηλατεί σε μια ξύλινη βάρκα προς τη μητρόπολη της Ντάκα για να βρει τον πατέρα της ανάμεσα στα εκατομμύρια των κλιματικών προσφύγων. Αναγκασμένη να ωριμάσει πριν την ώρα της, η Αφρίν πρέπει να αντιμετωπίσει τα μυστήρια ενός κόσμου που βυθίζεται. (Περισσότερα ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Ντοκιμαντέρ, 92΄
Χώρα: Ελλάδα, Γαλλία, 2023
Σκηνοθεσία: Άγγελος Ράλλης
Διανομή: Ταινιοθήκη της Ελλάδας
===
Animal
Μια ειλικρινής ταινία για το παρασκήνιο των «διασκεδαστών του καλοκαιριού» στα ελληνικά ξενοδοχεία, των ανθρώπων εκείνων που κάθε πρωί (ή βράδυ) με το χαμόγελο στα χείλη «διασκεδάζουν» τους ανθρώπους οι οποίοι με τα βραχιολάκια «all inclusive» περασμένα στους καρπούς των χεριών τους, προσπαθούν να «ζήσουν το μύθο τους στην Ελλάδα».
Σε ένα παραθαλάσσιο θέρετρο,  οι ανιματέρς ετοιμάζονται για την τουριστική σεζόν. Η Κάλια είναι η αρχηγός της ομάδας, η πιο «παλιά», και δίπλα της ο Σίμος, η μικρή του κόρη Μαίρη, η νεοφερμένη Εύα, ο Θωμάς, ο Βλαντιμίρ, η Φανή, όλοι τους μέλη μιας ιδιότυπης, παράταιρης οικογένειας. Χάρτινα ντεκόρ, νάιλον κοστούμια, κωμικά σκετς και φάλτσα καραόκε γεμίζουν την υπαίθρια σκηνή του ξενοδοχείου κάθε βράδυ. Καθώς το καλοκαίρι συνεχίζεται και η πίεση της δουλειάς αυξάνεται, οι νύχτες τους γίνονται ολοένα πιο σκοτεινές. Όταν όμως τα φώτα ανάψουν ξανά, το σόου πρέπει να συνεχιστεί. (Περισσότερα ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Δράμα, 116΄
Χώρα: Ελλάδα, 2024
Σκηνοθεσία: Σοφία Εξάρχου
Παίζουν: Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Φλομαρία Παπαδάκη, Aχιλλέας Χαρίσκος, Χρόνης Μπαρμπαριάν, Ηλίας Χατζηγεωργίου, Δανάη Πετροπουλέα, Kristof, Ελπίδα Ορφανίδου, Ιωάννα Τουμπακάρη
Διανομή: Weird Wave
===
Priscilla
Η ταινία σε σενάριο της Κόπολα και βασισμένη στα απομνημονεύματα της Πρισίλα Πρίσλεϊ «Elvis and Me» (1985), μας προσφέρει τη δική της οπτική για τον Πρίσλεϊ (ήταν έφηβη όταν τον συνάντησε σε ένα πάρτι), αποκαλύπτοντας ότι ο άντρας που ήταν ένας σούπερ σταρ του ροκ εν ρολ, σε ιδιωτικές στιγμές γινόταν κάποιος άλλος: ένας συναρπαστικός σύντροφος, ένας σύμμαχος στη μοναξιά, ένας ευάλωτος καλύτερος φίλος. Μέσα από τα μάτια της, η Σοφία Κόπολα αφηγείται την αθέατη πλευρά ενός μεγάλου αμερικανικού μύθου, με την μεγάλη αγάπη αλλά και τον ταραχώδη γάμο, από την εποχή που εκείνος υπηρετούσε στο στρατό μέχρι τη ζωή στο ονειρεμένο κτήμα του, την Graceland. Ένα δυνατό, αδρό, πορτρέτο της αγάπης, της φαντασίας και της φήμης που κρατούσε αιχμάλωτο τόσο το διάσημο σταρ, όσο και την σύντροφό του.
INFO
Είδος: Βιογραφία, Μουσική, Δράμα, 110’
Χώρες: Ιταλία, ΗΠΑ, 2023
Σκηνοθεσία: Σοφία Κόπολα
Παίζουν: Κάιλι Σπένι, Τζέικομπ Ελόρντι, Νταγκμάρα Ντόμιντσικ
Διανομή: Spentzos Film
===
Σιδερένια γροθιά - The iron claw
Η τραγική, συγκινητική, βαθιά και ειλικρινής απεικόνιση της αληθινής ιστορίας των αχώριστων αδελφών Φον Έριχ, που έγραψαν ιστορία στον εξαιρετικά ανταγωνιστικό κόσμο του World Wrestling Federation. της επαγγελματικής πάλης των αρχών της δεκαετίας του '80. Μέσα από τραγωδίες και θριάμβους, κάτω από τη σκιά του επιβλητικού πατέρα (που συνέβαλε με τον τρόπο του στη δημιουργία του μύθου της «στοιχειωμένης οικογένειας Έριχ») και προπονητή τους, τα αδέλφια επιδιώκουν -με κάθε κόστος- να αφήσουν το ανεξίτηλο σημάδι τους στα πιο διάσημα ρινγκ. Μια συναρπαστική, όμορφη και σκληρή ταυτόχρονα ταινία, για την αδελφοσύνη, την αγάπη, τον πόνο, τις  προσδοκίες και την υστεροφημία.
INFO
Είδος: Βιογραφία, Αθλητική, Δράμα, 132΄
Χώρες: ΗΠΑ, ΗΒ, 2023
Σκηνοθεσία: Σον Ντέρκιν
Παίζουν: Ζακ Έφρον, Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ, Χάρις Ντίκινσον, Μόρα Τίρνι, Στάνλεϊ Σίμονς, Χολτ ΜακΚάλανι, Λίλι Τζέιμς
Διανομή: Tanweer
===
Λατρεύω να σε μισώ – Anyone but you
Η Μπία (Σίντνεϊ Σουίνι) και ο Μπεν (Γκλεν Πάουελ) μοιάζουν να είναι το ιδανικό ζευγάρι, αλλά μετά από ένα απίστευτο πρώτο ραντεβού κάτι συμβαίνει και η καυτή μεταξύ τους έλξη «παγώνει». Η μοίρα όμως, τα φέρνει έτσι και βρίσκονται και οι δύο καλεσμένοι σε ένα γάμο στη μακρινή Αυστραλία όπου, κάνουν ό,τι θα έκανε κάθε ενήλικος, παριστάνουν το ζευγάρι. Σε έναν οικογενειακό περίγυρο όμως, που υπάρχουν κάποιες ζήλιες, αλλά και ο μνηστήρας της Μπία, τον οποίο προτιμούν οι γονείς της.
Ηλιόλουστο rom-com με δύο εμφανίσιμα παιδιά, που κάνουν συνεχώς γκάφες (screwball-style) και ένα προβλέψιμο σενάριο, για δυο χαζοχαρούμενες ώρες
INFO
Είδος: Αισθηματική, Κωμωδία, 108΄
Χώρες: ΗΠΑ, Αυστραλία, 2023
Σκηνοθεσία: Γουίλ Γκλουκ
Παίζουν: Σίντνεϊ Σουίτ, Γκλεν Πάουελ, Αλεξάντρα Σιπ, ΓκαΤα, Χάντλεϊ Ρόμπινσον, Μισέλ Χαρντ, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Ντάρεν Μπαρνέτ  
Διανομή: Feelgood
===
Μάγια η μέλισσα: Η χρυσή σφαίρα - Maya the bee 3: The golden orb
Όταν η Μάγια, μια ξεροκέφαλη μικρή μέλισσα (γνωστή από την ταινία του 2012) και ο καλύτερός της φίλος Γουίλι, σώζουν μια πριγκίπισσα-μυρμήγκι, βρίσκονται στη μέση μιας επικής μάχης με ζωύφια που θα τους οδηγήσει σε περίεργους νέους κόσμους και θα δοκιμάσει τη φιλία τους στα όριά της.
INFO
Είδος: Animation, Μεταγλωτισσμένο, Περιπέτεια, 88΄
Χώρες: Γερμανία, Αυστραλία, 2021
Σκηνοθεσία: Νόελ Κλίρι
Διανομή: Tanweer