5/1/24

Η ώρα του χρυσού - Het gouden uur (σειρά)

Ολλανδική σειρά περιπέτειας, με φόντο μια σειρά αλυσιδωτών τρομοκρατικών ενεργειών κάπου στο Άμστερνταμ, το οποίο όπως παρουσιάζεται, από άποψη ασφάλειας είναι σουρωτήρι. Μπάζει από παντού.
Η ιστορία ακολουθεί τον Μάρντικ (Ναρστίν Ντχαρ), έναν ικανό και πιστό αστυνομικό επιθεωρητή αφγανικής καταγωγής, που όμως ζει από πολύ μικρός στην Ολλανδία και έχει παντρευτεί ολλανδέζα. Από το πρώτο επεισόδιο, μέσα από flashback, μαθαίνουμε ότι ο Μάρντικ πριν φύγει με την οικογένειά του από το Αφγανιστάν, ήταν πολύ φίλος με τον Φαϊζάλ (Αμπάς Φασεάι), ο οποίος σήμερα έχει εξελιχθεί σε εξτρεμιστή τρομοκράτη.
Στα έξι επεισόδια της σειράς, συμβαίνουν μια σειρά τρομοκρατικές ενέργειες με άπειρα θύματα, τα οποία πιθανολογείται από τον Μάρντικ ότι έχουν υποκινητή τον Φαϊζάλ, πλην όμως κάποιοι μέσα στην αστυνομία θεωρούν βασικό ύποπτο τον Μάρντικ, λόγω της καταγωγής του. Έτσι, ο Μάρντικ βρίσκεται υπό συνεχή καταδίωξη, ενώ παράλληλα προσπαθεί να ξεσκεπάσει τον Φαϊζάλ και την παρέα του.
Το σενάριο, η σκηνοθεσία και οι ερμηνείες είναι τυπικά του είδους για να ερεθίζουν την περιέργειά σου από επεισόδιο σε επεισόδιο, αλλά η επίγευση που σου μένει είναι ότι κάπου τα έχεις ξαναδεί όλα αυτά. (Κριτική μου για το myFilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Σειρά, Θρίλερ, Δραματική, Περιπέτεια (6 επεισοδίων των 50΄ περίπου)
Χώρα: Ολλανδία, 2022
Σκηνοθεσία: Μπόμπι Μπόερμανς
Παίζουν: Ναρστίν Ντχαρ, Έλεν Πάρεν, Ναμπίλ Μαλάτ, Αμπάς Φασεάι