4/1/24

Προβάλλονται στις αίθουσες από 4/1/2024:

Λίμνη Φάλκον / Οι χωρικοί / Στοιχειωμένα νερά / Digimon Adventure 2: The Beginning
Λίμνη Φάλκον - Falcon Lake
Αισθηματικό δράμα ενηλικίωσης με φόντο μια λίμνη, για την οποία υπάρχουν φήμες ότι είναι στοιχειωμένη.
Το θέμα δεν έχει να κάνει με φαντάσματα ή τέρατα της λίμνης, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τη σκηνοθέτρια Σαρλότ Λε Μπον, να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα μυστηρίου γύρω από το δεσμό δυο εφήβων.
Η ταινία παρακολουθείται με εξαιρετικό ενδιαφέρον. (Αναλυτική κριτική ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Δράμα, Αισθηματικό, 100΄
Χώρες: Γαλλία, Καναδάς, 2022
Σκηνοθεσία: Σαρλότ Λε Μπον
Παίζουν: Ζοζέφ Εντζέλ, Σάρα Μονπετίτ, Μόνια Τσοκρί 
Διανομή: Weirdwave
===
Οι χωρικοί – The peasants
Μια νεαρή επαρχιώτισσα αναγκάζεται να παντρευτεί έναν πολύ μεγαλύτερό της πλούσιο κτηνοτρόφο, παρά τον έρωτά της για τον γιο του. Σύντομα, θα γίνει αντικείμενο ζήλιας και έχθρας από τους υπόλοιπους χωρικούς και θα χρειαστεί να παλέψει για να διαφυλάξει την ανεξαρτησία της. 
Πανέμορφη αισθητικά και αξιοθαύμαστη τεχνικά, η νέα ταινία της ομάδας που μας έδωσε το Loving Vincent είναι ένα υπερθέαμα που μετατρέπει χιλιάδες ελαιογραφίες σε κινούμενες εικόνες, για τη μεταφορά του βιβλίου του βραβευμένου με Νόμπελ Βλάντισλαβ Ρέιμοντ. (Αναλυτική κριτική ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Animation, Δράμα, Ιστορικό, 114΄
Χώρες: Πολωνία, Σερβία, Λιθουανία, 2023
Σκηνοθεσία: Ντορότα Κομπιέλα, Χιού Βέλχμαν
Παίζουν: Καμίλα Ουρζεντόφσκα, Ρόμπερτ Γκουλάτσικ, Μιροσλάβ Μπάκα
Διανομή: Cinobo
===
Στοιχειωμένα νερά – Night swim
Ο Ρέι Γουόλερ, ένας πρώην παίκτης του μπέιζμπολ της εθνικής κατηγορίας αναγκάζεται να αποσυρθεί πρόωρα από μια εκφυλιστική ασθένεια και μετακομίζει σε νέο σπίτι με την σύζυγό του Εύα (την οποία υποδύεται η Κέρι Κόντον υποψήφια για Όσκαρ στη ταινία «Τα πνεύματα του Ινισέριν»), την έφηβη κόρη Ίζη (Αμελί Χόφερλ) και τον μικρό γιο Έλιοτ (Γκάβιν Γουόρεν).
Ελπίζοντας κρυφά, κόντρα στις πιθανότητες να επιστρέψει στην επαγγελματική του καριέρα, ο Ρέι πείθει την Εύα ότι η αστραφτερή πισίνα της πίσω αυλής του νέου σπιτιού, θα είναι διασκεδαστική για τα παιδιά, άλλα θα τον βοηθήσει επίσης στην αποκατάσταση της ασθένειας του. Όμως ένα σκοτεινό μυστικό στο παρελθόν του σπιτιού, θα απελευθερώσει μια κακόβουλη δύναμη μέσα στην πισίνα, που θα τρομοκρατήσει την οικογένεια.
INFO
Είδος: Θρίλερ, Τρόμου, 116΄
Χώρες: ΗΠΑ, ΗΒ, 2024
Σκηνοθεσία: Μπράις ΜακΓκουάιρ 
Παίζουν: Γουάιατ Ράσελ, Κέρι Κόντον, Άμελι Χέφερλε, Γκάβιν Γουόρεν
Διανομή: Tanweer
===
Digimon Adventure 2: The Beginning
Αν και έχουν πάρει τους δρόμους τους, ο Ντέιβις και τα άλλα Εκλεκτά Παιδιά, καθώς και οι Ντίτζιμον σύντροφοί τους, είναι ακόμα δεμένοι με τα ίδια άρρηκτα δεσμά. Μια μέρα, ένα γιγάντιο Ντιτζι-αβγό ξαφνικά εμφανίζεται στον ουρανό, πάνω από τον Πύργο τού Τόκυου, στέλνοντας ένα μήνυμα στον κόσμο...
INFO
Είδος: Animation, Περιπέτεια, 87'
Χώρα: Ιαπωνία, 2023
Σκηνοθεσία: Τομοχίσα Ταγκούτσι