30/1/24

Το δις εξαμαρτείν - Fool me once (σειρά)

Δραματική βρετανική σειρά αστυνομικού μυστηρίου που αποτελείται από οκτώ επεισόδια, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Χάρλαν Κόμπεν που κυκλοφόρησε το 2016.
Μετά τη δολοφονία του συζύγου της Τζο Μπέρκετ (Ρίτσαρντ Άρμιταζ), η Μάγια (Μισέλ Κίγκαν) και ζώντας μόνη της με τη μικρή της κόρη, πήρε μια «κάμερα-νταντά» από μια φίλη της για να προσέχει την κόρη της Λίλι (και την νταντά της) στο δωμάτιό της. Μια μέρα, παρατηρώντας τα πλάνα της κάμερας, βλέπει τον νεκρό σύζυγό της Τζο να επισκέπτεται την κόρη τους. Είναι πραγματικότητα; Πρόκειται για «πειραγμένο βίντεο; Ή έχει παραισθήσεις; 
Ως προηγούμενη πιλότος μαχητικού ελικοπτέρου και σκληραγωγημένη θεωρεί ότι μπορεί να το ερευνήσει μόνη της με τη βοήθεια πρώην συναδέλφων και φίλων στην αστυνομία, οι οποίοι όμως τη θεωρούν ύποπτη για τη δολοφονία του Τζο. Τη ίδια ώρα, τα ανίψια της η Άμπι (Ντάνγια Γκρίβερ) και ο Ντάνιελ (Ντάνιελ Μπερτ), ψάχνουν να βρουν την αλήθεια για τη δολοφονία της μητέρας τους και αδερφής της Μάγια, καθώς και τις πιθανές διασυνδέσεις μεταξύ των δύο φόνων: της μητέρας τους και του Τζο.
Με εξαιρετική πλοκή και ανατροπές που προκύπτουν από το αριστοτεχνικό μυθιστόρημα του Χάρλαν Κόμπεν, η σειρά απαιτεί την αμέριστη προσοχή του θεατή, ο οποίος ήδη έχει μαγνητιστεί από το πρώτο επεισόδιο  και μπορεί να νομίζει ότι χάθηκε στη διαδρομή. Όμως όλα εξηγούνται στο τέλος και το suspense άξιζε τον κόπο. (Κριτική μου για το myFilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Σειρά, Αστυνομική, Μυστηρίου, 8 επεισοδίων των 50΄  
Χώρες: ΗΒ, ΗΠΑ, 2024 
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Μουρ (5) και Νιμέρ Ρασέντ (3)
Παίζουν: Μισέλ Κίιγκαν, Ρίτσαρν Άρμιταζ, Άντιλ Αχτάρ, Έμετ Σκάνλαν, Τζοάνα Λάμλεϊ