19/1/24

Αφοσίωση - Fedeltà (σειρά)

Σειρά σχέσεων με φόντο το κλασικό τρίγωνο, μεταξύ ενός ζευγαριού και της τρίτης που μπαίνει στη μέση.
Ο Κάρλο (Μικέλε Ριοντίνο) είναι συγγραφέας και καθηγητής δημιουργικής γραφής, η γυναίκα του Μαργκερίτα (η Λουκρέτσια Γκουιντόνε που κρατάει το ενδιαφέρον) είναι βασικό στέλεχος μεσιτικού γραφείου πολυτελών οικιών και διαμερισμάτων. Η σχέση τους περνάει περίοδο πλήξης, αν και δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά, αφού φαίνονται και συμπεριφέρονται σαν τρελά ερωτευμένοι. Ιδιαίτερα η Μαργκερίτα, την οποία η Γκουιντόνε υποδύεται με μόνιμο λάγνο ύφος ενώ οι ερωτικές μεταξύ τους σκηνές είναι αρκετά συχνές (και κάποια τολμηρή). Ανάμεσά τους θα μπει η Σοφία (Καρολίνα Σάλα) μια αρκετά όμορφη και αλλά αγχωμένη μαθήτρια του Κάρλο, με ιδιαίτερες επιδόσεις στο γράψιμο, που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον του. Όμως παρά το γεγονός ότι δεν δείχνει ότι θέλει να καταστρέψει το γάμο του, έχει τις αδυναμίες του.
Με την εμφάνιση της Σοφίας, οι φόβοι και οι ανασφάλειες του ζεύγους θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται. Το ένστικτο της Μαργκερίτα της λέει ότι κάτι συμβαίνει με τον Κάρλο και αποφασίζει ότι θα μπορούσε και η ίδια να αφεθεί στα έμπειρα  χέρια του φυσιοθεραπευτή της.
Το ζευγάρι, προσπαθεί να διατηρήσει τη σχέση του, αλλά ο χρόνος που διαθέτουν και οι δύο δεν φαίνεται να τους επιτρέπει να διατηρήσουν τη συνοχή στην οικογένειά τους και -ίσως- να κάνουν ένα παιδί. Συζητούν μεταξύ τους, είναι ειλικρινείς, δεν έχουν μυστικά (και οι διάλογοι είναι πραγματικά το δυνατό σημείο του -κατά τ’ άλλα γνωστού και από άλλες ταινίες- σεναρίου), αλλά ο Κάρλο θα ενδώσει τελικά και θα πάει με τη Σοφία (άλλη μια τολμηρή σκηνή της σειράς), αλλά η εξέλιξη θα είναι αμφίσημη. Δεν σας το χαλάω.
Τα έξι επεισόδια της σειράς θα μπορούσαν να επεκταθούν σε άλλα έξι (δεν ξέρω), αλλά πιστεύω ότι και με τέσσερα θα μπορούσε να «κλείσει». Στις σχέσεις δεν φτάνει μόνο η ειλικρίνεια μεταξύ των δυο, απαιτείται και δύναμη χαρακτήρα. Κάτι που απουσιάζει, από τους δυο χαρακτήρες της σειράς, η οποία όμως βλέπεται ευχάριστα, χάρη στις ωραίες παρουσίες και τις ερμηνείες τους. (Κριτική μου για το myFilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Σειρά, Αισθηματική, Δραματική (6 επεισόδια, των 40΄)
Χώρα: Ιταλία, 2022
Σκηνοθεσία: Στέφανο Σιπάνι & Αντρεα Μολαϊόλι
Παίζουν: Λουκρέτσια Γκουιντόνε, Μικέλε Ριοντίνο, Καρολίνα Σάλα