19/1/24

The Kitchen

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας με κοινωνικές προεκτάσεις και φόντο ένα Λονδίνο δύο ταχυτήτων. Μια εξελιγμένη «ψηφιακή» περιοχή και μια υποβαθμισμένη, ένα γκέτο.
Σε ένα δυστοπικό Λονδίνο, το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών έχει φτάσει στα όριά του. Όλες οι μορφές κοινωνικής στέγασης έχουν εξαλειφθεί και απομένει μόνο η Kitchen, μια υποβαθμισμένη περιοχή στην οποία οι κάτοικοι -κυρίως μαύροι- αρνούνται να το εγκαταλείψουν και το θεωρούν σπίτι τους (home, εστία, στα ελληνικά). 
Σ’ αυτή την περιοχή συναντάμε τον μοναχικό Ίζι, που εργάζεται σε γραφείο τελετών με επωνυμία «Ζωή μετά τη ζωή», ο οποίος ζει στη Kitchen από ανάγκη και προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει μια διέξοδο στη μονότονη ζωή του, ψάχνοντας για καλύτερο σπίτι με δάνειο. Ο Ίζι μετά από μια κηδεία θα γνωρίσει έναν 12χρονο τον Μπένζι που έχει χάσει τη μητέρα του και πλέον ψάχνει για οικογένεια.
Χωρίς συγκεκριμένο σενάριο, ακολουθούμε τον Ιζι και τον Μπένζι καθώς αγωνίζονται να σφυρηλατήσουν τη σχέση τους σε ένα σύστημα που τους καταπιέζει και ενώ οι κάτοικοι της Kitchen είναι έτοιμοι να επαναστατήσουν.
Ενδιαφέρον κοινωνικό δράμα που θα μπορούσε να αποδοθεί και χωρίς φουτουριστική διάθεση, με ανεκτές ερμηνείες εκ μέρους των βασικών συντελεστών. (Κριτική μου για το myfilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Θρίλερ, Επιστημονικής Φαντασίας, Δράμα, 107΄
Χώρες: ΗΒ, ΗΠΑ, 2023
Σκηνοθεσία: Ντάνιελ Καλούα και Κίμπουε Ταβάρες
Παίζουν: Τζεντάια Μπάνερμαν, Κάνο, Χόουπ Ικποκου Τζ.