11/1/24

Προβάλλονται στις αίθουσες από 11/1/2024:

Ονειρικό σενάριο / Λευκό πουλί / Οι τρεις σωματοφύλακες: Μιλαίδη / Το δέντρο με τις χρυσές πεταλούδες / Ο μελισσοκόμος / Ο φίλος μου το ρομπότ
Ονειρικό σενάριο – Dream scenario
Μια ταινία για τη φήμη, την εξάπλωσή της, τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματά της από την κουλτούρα ακύρωσης, με συνέπεια τη δημιουργία ψυχολογικών προβλημάτων.
Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Πολ Μάθιους, ενός συνηθισμένου δασκάλου (Νίκολας Γκέιτζ) ο οποίος πάσχει από έλλειψη αναγνώρισης. Η ζωή του θα πάρει μια εντελώς απροσδόκητη τροπή όταν αρχίζει να εμφανίζεται στα όνειρα εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Αμέσως βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όχι μόνο των μέσων ενημέρωσης αλλά και των κοινωνικών δικτύων, που τον κάνουν viral. Πριν προλάβει όμως να διαχειριστεί αυτή τη δημοσιότητα, τα όνειρα ορισμένων ανθρώπων μετατρέπονται σε εφιάλτες, στους οποίους ο Πολ συμμετέχει «ως αμέτοχος και μη βοηθώντας τους να τους ξεπεράσουν». Αυτό το γεγονός, θα αντιστρέψει τη δημοσιότητα εις βάρος του. Έτσι ο Πολ θα γίνει ο πιο μισητός άνθρωπος στον κόσμο και θα πρέπει να διαχειριστεί την κακοτυχία του… (Αναλυτική κριτική ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Κωμωδία, 102΄
Χώρα: ΗΠΑ, 2023
Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Μπόγκλι
Πρωταγωνιστούν: Νίκολας Κέιτζ, Tζούλιαν Νίκολσον, Μάικλ Σέρα
Διανομή: Tanweer
===
Λευκό πουλί – White bird
Στο Λευκό Πουλί (βασισμένο σε graphic novel που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος), ακολουθούμε τον Τζούλιαν (Μπράις Γκέιζαρ), ο οποίος παλεύει να βρει πού ανήκει από τότε που αποβλήθηκε από το σχολείο του, εξαιτίας της συμπεριφοράς του σε ένα άλλο παιδί. Για να αλλάξει τη ζωή του, η γιαγιά του (Έλεν Μίρεν) αποκαλύπτει τη δική της ιστορία θάρρους, κατά τη διάρκεια της νιότης της στην κατεχόμενη από τους Ναζί Γαλλία, όταν ένα αγόρι την είχε προστατεύσει από θανάσιμο κίνδυνο. Βρίσκουν την αγάπη σε έναν εκπληκτικό, μαγικό κόσμο δικής τους δημιουργίας, ενώ η μητέρα του αγοριού (Γκίλιαν ‘Αντερσον) ρισκάρει τα πάντα για να την κρατήσει ασφαλή. 
INFO
Είδος: Περιπέτεια, Βιογραφία, 120΄
Χώρα: ΗΠΑ, 2023
Σκηνοθεσία: Μαρκ Φόρστερ
Παίζουν: Αριέλια Γκλέιζερ, Ορλάντο Σβερντ, Μπράις Γκέιζαρ, Έλεν Μίρεν, Γκίλιαν ‘Αντερσον 
Διανομή: Spentzos Film
===
Οι τρεις σωματοφύλακες: Μιλαίδη – Les Trois Mousquetaires: Milady
Ο Ντ’ Αρτανιάν αναγκάζεται να ενώσει τις δυνάμεις του με τη Μιλαίδη για να σώσει την Κονστάνς, η οποία απήχθη μπροστά στα μάτια του. Αλλά καθώς ο πόλεμος κηρύσσεται και ο Άθως, ο Πόρθος και ο Άραμις έχουν ήδη ενταχθεί στο μέτωπο, ένα μυστικό από το παρελθόν γκρεμίζει παλιές συμμαχίες. Από το Λούβρο μέχρι τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, από τις τρώγλες του Παρισιού μέχρι την πολιορκία της Λα Ροσέλ, σε ένα βασίλειο διχασμένο από τους θρησκευτικούς πολέμους και υπό την απειλή της εισβολής από την Αγγλία, μία χούφτα αντρών και γυναικών ενώνουν το πεπρωμένο τους με τη μοίρα της Γαλλίας. 
Η ταινία αποτελεί το δεύτερο κεφάλαιο της φιλόδοξης, γαλλικής παραγωγής της Pathé η οποία μεταφέρει τους επικούς Τρεις Σωματοφύλακες στη μεγάλη οθόνη και βάζει τον έρωτα στο επίκεντρο. 
INFO
Είδος: Περιπέτεια, Δράση, Εποχής, 114΄
Χώρες: Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Βέλγιο, 2023
Σκηνοθεσία: Μαρτάν Μπουρπουλόν
Παίζουν: Φρανσουά Σιβίλ, Βενσάν Κασέλ, Ρομάν Ντουρίς, Πίο Mαρμάι, Εύα Γκριν, Λουί Γκαρέλ, Βίκι Κριπς, Λινά Κουντρί, Τζέικομπ Φόρτιουν-Λόιντ
Διανομή: Tanweer
===
Το δέντρο με τις χρυσές πεταλούδες – Inside the yellow cocoon shell
Μετά από ένα τροχαίο που οδηγεί την κουνιάδα του στον θάνατο και αφήνει ορφανό τον πεντάχρονο ανιψιό του, ένας άντρας τριάντα χρονών φεύγει από τη Σαϊγκόν και επιστρέφει στη γενέτειρά του στην επαρχία. Κατά τη διάρκεια μιας περιπλάνησης που αγγίζει τα όρια του διαλογισμού, ο ταξιδιώτης παλεύει με τα δικά του φαντάσματα: τον αγνωστικισμό του, τον σκεπτικισμό του απέναντι στη θρησκευτική πίστη, την ανάμνηση του αδερφού του που είχε εξαφανιστεί εδώ και καιρό, αλλά και την επαφή με έναν έρωτα από το παρελθόν του, που επέλεξε να γίνει μοναχή.
INFO
Είδος: Δράμα, 179΄
Χώρες: Βιετνάμ, Γαλλία, Σιγκαπούρη, Ισπανία, 2023
Σκηνοθεσία: Φαμ Τιέν Αν
Παίζουν: Le Phong Vu, Nguyen Thi Truc Quynh, Nguyen Thinh
Διανομή: Ama Films αποκλειστικά στο Άστυ (Κοραή)
===
Ο μελισσοκόμος - The beekeeper
Η βίαιη εκστρατεία εκδίκησης ενός άνδρα αποκτά εθνικές διαστάσεις όταν αποκαλύπτεται ότι είναι πρώην πράκτορας μίας πανίσχυρης και μυστικής οργάνωσης, γνωστής ως «Οι Μελισσοκόμοι».
INFO
Είδος: Θρίλερ, Δράση, 105΄
Χώρες: ΗΒ, ΗΠΑ, 2024
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Έιρ
Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Τζος Χάτσερσον, Τζέρεμι Άιρονς
Διανομή: The Film Group
===
Ο φίλος μου το ρομπότ – Robot dreams
Ο Dog είναι ένας μοναχικός σκύλος που ζει στο Μανχάταν και έχει βαρεθεί να μένει μόνος. Μια μέρα αποφασίζει να φτιάξει για τον εαυτό του έναν φίλο, το Robot. Η φιλία τους μεγαλώνει, μέχρι που γίνονται αχώριστοι, και η ζωή τους αποκτά το ρυθμό της Νέας Υόρκης στη δεκαετία του ’80 που αντανακλά την ποικιλομορφία εθνικοτήτων και φυλών που κατοικοεδρεύουν εκεί. Όμως μια νύχτα, ο σκύλος με μεγάλη λύπη, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το ρομπότ στην παραλία….
Mία συγκινητική ωδή στη φιλία από τον ισπανό Πάμπλο Μπέργκερ ο οποίος βασίστηκε στο κόμικ «Robot dreams» της Σάρα Βαρόν, μιας από τις γνωστότερες εικονογράφους και graphic artist της Αμερικής, της οποίας οι ήρωες σε όλα τα βιβλία της είναι ζώα με ανθρώπινη συμπεριφορά. (Αναλυτική κριτική ΕΔΩ)
INFO
Είδος: Animation, χωρίς λόγια, 103΄
Χώρες: Ισπανία, Γαλλία, 2023
Σκηνοθεσία: Πάμπλο Μπέργκερ
Διανομή: Weirdwave