7/12/23

Αγάπη, ζωή - Love, life

Δράμα χαρακτήρων με ανεπαίσθητες κωμικές πινελιές σε μια συναισθηματικά καλοζυγισμένη μελέτη για το πως η θλίψη μπορεί να αποξενώσει αλλά και να ενώσει ξανά τους ανθρώπους.
Η Tαέκο και ο σύζυγός της, Τζίρο, ζουν μια ήσυχη καθημερινότητα με τον γιο τους, Kέιτα, παρά το ότι ο πατέρας του συζύγου της δεν εγκρίνει το γάμο του γιου του με μια χωρισμένη γυναίκα. Όμως ο θάνατός του παιδιού τους από πνιγμό στην μπανιέρα, θα δοκιμάσει τη σχέση τους και θα φέρει τον βιολογικό κορεάτη πατέρα του αγοριού Παρκ, πίσω στη ζωή τους. Η Tαέκο δεν θα του γυρίσει την πλάτη. Θα βοηθήσει τον κωφό και άστεγο πρώην άνδρα της  να ανταπεξέλθει στον πόνο και τις ενοχές, περιπλέκοντας έτσι μια ήδη μπλεγμένη κατάσταση για την ίδια και την οικογένειά της. Η απόσταση ανάμεσα στο ζευγάρι θα μεγαλώσει απότομα και τίποτα δεν θα είναι το ίδιο.
Η ηρωίδα της ταινίας είναι μια σύζυγος, μια μητέρα και ταυτόχρονα μια προστάτιδα, δεδομένου ότι εργάζεται σε κοινωνική υπηρεσία. «Όμως δεν γνωρίζει πραγματικά ποια είναι στον πυρήνα της, και δεν έχει το χρόνο να το ανακαλύψει», όπως εξηγεί ο σκηνοθέτης και συμπληρώνει ότι «ο γάμος κάποτε ήταν αρκετός για να διασφαλίσει την ευτυχία μιας γυναίκας και του περιβάλλοντός της. Το να είσαι σύζυγος κάποιου από μόνο του είχε μια αξία για την ζωή μιας γυναίκας. Αυτές οι εποχές πάνε πια».
Χαμηλοί τόνοι, σιωπές που λένε περισσότερα από τις γραμμές του σεναρίου και η Φουμίνο Κιμούρα, ως χαροκαμένη μάνα κλέβει την παράσταση κρατώντας όλο το βάρος του έργου πάνω της. Ενός έργου που τελικά αποπνέει μια αισιοδοξία, πατώντας στο ότι η ζωή συνεχίζεται.
INFO
Προβάλλεται στους κινηματογράφους από 7/12/2023
Είδος: Δράμα, 123’
Χώρες: Ιαπωνία, Γαλλία, 2022,
Σκηνοθεσία:  Κότζι Φουκάντα
Παίζουν:  Φουμίνο Κιμούρα, Kέντο Ναγκαγιάμα, Ατόμ Σουνάντα, Χιρόνα Γιαμαζάκι
Διανομή: Weirdwave