21/11/23

Ο δρόμος της εξιλέωσης - Desperation road

Ένα σύγχρονο νουάρ αστυνομικό δράμα, με ψυχολογικές προεκτάσεις που διαδραματίζεται σε μία μικρή πόλη του Μισισιπή, εκεί όπου διασταυρώνονται οι δρόμοι ενός μόλις αποφυλακισμένου και μίας μητέρας με την μικρή  της κόρη, να βρίσκονται σε απόγνωση.
Μετά από την επταετή του φυλάκιση για φόνο, ο Ράσελ (Γκάρετ Χέντλαντ) πιστεύει ότι έχει εξοφλήσει το χρέος του απέναντι στην κοινωνία, αλλά τα αδέλφια του νεαρού άντρα που είχε σκοτώσει, πριν επτά χρόνια δεν έχουν την ίδια άποψη. Περιμένουν τη στιγμή που θα αποφυλακιστεί, διψασμένοι για αίμα και εκδίκηση. Η ζωή του θα γίνει δύσκολη από τη στιγμή που θα πατήσει το πόδι του στο σπίτι του πατέρα του (Μελ Γκίμπσον) και θα πρέπει να δείχνει αυτοσυγκράτηση εάν θέλει να μην ξαναπάει στη φυλακή.
Την ίδια ώρα, λίγο πιο κάτω, στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο προς τη Λουϊζιάνα, η Μέιμπεν (Γουίλα Φιτζέραλντ) με την κορούλα της προσπαθούν να επιβιώσουν με όλα τους τα υπάρχοντα σε μία σακούλα σκουπιδιών. Στο δρόμο της θα συναντήσει ένα διεφθαρμένο σερίφη, που θα θελήσει να εκμεταλλευτεί την αδυναμία της. Μόνον που ο σερίφης δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει μέχρι πού μπορεί να φτάσει μια μάνα προκειμένου να σώσει το παιδί της.
Η Ναντίν Κρόκερ έχει δημιουργήσει ένα βραδυφλεγές ψυχολογικό δράμα χαρακτήρων, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μάικλ Φάρις Σμιθ που έχει κάνει και το σενάριο, το οποίο στηρίζεται στη μοίρα των ανθρώπων που βασανίζονται από το παρελθόν τους και βρίσκονται σε απόγνωση. 
Λίγο αργή στην εξέλιξη, συγκινητική χωρίς να καταφεύγει στο μελόδραμα, με αξιόλογες ερμηνείες και ανατροπές, η ταινία παρακολουθείται με ενδιαφέρον. (Κριτική μου στο myFilm)
INFO
Προβάλλεται από 23/11/2023 στους κινηματογράφους 
Είδος: Αστυνομικό, Δράμα, 112΄
Χώρα: ΗΠΑ, 2023
Σκηνοθεσία: Ναντίν Κρόκερ
Παίζουν: Γκάρετ Χέντλαντ, Γουίλα Φιτζέραλντ, Ράιαν Χερστ, Μελ Γκίμπσον
Διανομή: Tanweer