23/8/23

Vicky Cristina Barcelona (Επαν.)

Ρομαντικό δράμα του Γούντι Άλεν με εντυπωσιακό καστ και φόντο την όμορφη πόλη της Βαρκελώνης, τα εντυπωσιακά της τοπία και αρχιτεκτονικά στοιχεία, στο οποίο ο σκηνοθέτης εξερευνά θέματα όπως η ελευθερία, η τέχνη, η επιθυμία και η πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων.
Η υπόθεση εστιάζει σε δύο φίλες, την σχετικά συντηρητική Βίκυ (Ρεμπέκα Χολ) και την σεξουαλικά τυχοδιώκτρια Κριστίνα (Σκάρλετ Γιόχανσον), οι οποίες ταξιδεύουν στη Βαρκελώνη για το καλοκαίρι. Εκεί γνωρίζουν τον Χουάν Αντόνιο, έναν χαρισματικό καλλιτέχνη (Χαβιέ Μπαρδέμ) που τις παρασύρει με τη γοητεία του και την ιδιορρυθμη πρώην σύζυγό του (Πενέλοπε Κρουζ). Καθώς η ιστορία προχωρά, οι σχέσεις ανάμεσα στους χαρακτήρες αλλάζουν και εξελίσσονται, δημιουργώντας ένα μοναδικό πλαίσιο για εξερεύνηση της αγάπης, του πάθους και των συναισθημάτων.
Η ταινία απέσπασε θετικές κριτικές για τις ερμηνείες του καστ και τον προσεγμένο τρόπο που αναπαρίστανε τη Βαρκελώνη. Ενώ, η Πενέλοπε Κρουζ κέρδισε το Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της.
Συνολικά, έχουμε μια  διφορούμενη ταινία που είναι ταυτόχρονα μεθυστική με μια αίσθηση απώλειας και γεμάτη θλίψη, μελαγχολία και αμφιβολία που παρασέρνει το θεατή με την ομορφιά των τοποθεσιών και των πρωταγωνιστριών της, καθώς και με όλο αυτό τον ρομαντισμό που υποδηλώνουν αυτά τα μαγεμένα μέρη και οι άνθρωποι. 
(Κριτική μου για το myFILM)
INFO
Προβάλλεται από 24/8/2023 στις αίθουσες
Είδος: Αισθηματική, Κομεντί, 96΄
Χώρα:  2008
Σκηνοθεσία: Γούντυ Άλεν
Παίζουν: Σκάρλετ Γιόχανσον, Ρεμπέκα Χολ, Πενέλοπε Κρουζ, Χαβιέ Μπαρδέμ