23/8/23

Οι 2 Άλφρεντ - Les 2 Alfred

Μια κωμωδία που σατιρίζει αιχμηρά και με λεπτό χιούμορ, όχι μόνο τον κόσμο της σύγχρονης εργασίας των start-ups επιχειρήσεων που λειτουργούν κάτω από φρενήρεις -υποτίθεται- ρυθμούς (24/7), αλλά και την ψηφιακή τεχνολογία που – πάλι, υποτίθεται- βοηθάει την επαγγελματική και την κοινωνική ζωή μας.
Ο Αλεξάντρ (Ντενί Πονταλιντέ και αδερφός του σκηνοθέτη) είναι άνεργος και ο τραπεζικός λογαριασμός του έχει παγώσει. Με την σύζυγό του (η Βανέσα Παραντί, σε μίνι εμφάνιση) να βρίσκεται σε επαγγελματικό ταξίδι για δύο μήνες, πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να φροντίσει τα δύο παιδιά τους και να βρει δουλειά. 
Μετά από μια «σουρεαλιστική» συνέντευξη σε έναν εξωφρενικά μοντέρνο CEO, ο Αλεξάντρ προσλαμβάνεται δοκιμαστικά στη THE BOX, έχοντας όμως πει ψέματα πως δεν έχει οικογένεια, μιας και η αυστηρή πολιτική της εταιρίας θέλει άτεκνους τους υπαλλήλους της. 
Όμως, η διατήρηση του μυστικού του δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, παρά τη βοήθεια που θα δεχτεί από τον φίλο του Αρτσιμπόλντο (Μπρούνο Πονταλιντέ και σκηνοθέτη της ταινίας), που διατηρεί εταιρία «εξυπηρέτησης με drone». Οι γκάφες θα διαδέχονται η μια την άλλη κατά τη συνεργασία του με την Σεβερίν (Σαντρίν Κιμπερλέν), η οποία χρησιμοποιεί ένα smart & electric car που δεν είναι και τόσο έξυπνο.
Ανάλαφρη κωμωδία, σφιχτή σκηνοθεσία και κεφάτες ερμηνείες που φαίνεται ότι διασκεδάζουν και τους ίδιους τους ηθοποιούς. Ο τίτλος της αναφέρεται σε ένα παιδικό παιχνίδι με δυο συνδεδεμένα αρκουδάκια, που ανήκουν στο γιο του Αλεξάντρ.  Βλέπεται με ευχαρίστηση.
(Κριτική μου για το myFILM)
INFO
Προβάλλεται από 24/8/2023 στους κινηματογράφους
Είδος: Κωμωδία, 92΄
Χώρα: Γαλλία, 2020
Σκηνοθεσία: Μπρούνο Πονταλιντέ
Παίζουν: Ντενί Πονταλιντέ, Σαντρίν Κιμπερλέν, Μπρούνο Πονταλιντέ
Διανομή: Weird Wave