6/8/23

Δύο εγκλήματα κάτω από τον ήλιο - Evil under the sun (Επαν.)

Κλασικό, whodunnit φιλμ πάνω σε νουβέλα της Αγκαθα Κρίστι, σε σκηνοθεσία του έμπειρου Γκάι Χάμιλτον, ο οποίος ενορχηστρώνει μια πλειάδα γνωστών ονομάτων της δεκαετίας του ’80 και καταφέρνει να δώσει ένα (χάρη και στην «τουριστική» φωτογραφία του Κρίστοφερ Τσάλις) ηλιόλουστο αστυνομικό μυστήριο με αρκετές δόσεις χιούμορ και ειρωνείας.
Κάνοντας διακοπές σε ένα νησί της Αδριατικής («που δεν υπάρχει στους οδηγούς της Μισελέν»), ο διάσημος Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό (Πίτερ Ουστίνοφ), αναλαμβάνει διακριτικά και μετά από παράκληση της ξενοδόχου (Μάγκι Σμιθ) να εξιχνιάσει τη δολοφονία της ηθοποιού Αρλένα Μάρσαλ (Νταϊάνα Ριγκ) που έκανε διακοπές εκεί με το σύζυγό της (Ντένις Κουΐλι) και την κόρη τους Λίντα (Έμιλι Χόουν). 
Συμπτωματικά, σχεδόν όλοι οι ένοικοι του ξενοδοχείου έχουν συμφέρον από το θάνατο της «προκλητικής» σταρ του Χόλιγουντ, αλλά και όλοι τους έχουν ισχυρά άλλοθι.
(Κριτική μου για το myFILM)
INFO
Προβάλλεται από 10/8/2023 στις αίθουσες
Είδος: Αστυνομικό, Μυστηρίου, 117΄
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο, 1982
Σκηνοθεσία: Γκάι Χάμιλτον
Παίζουν: Πίτερ Ουστίνοφ, Κόλιν Μπλέικλι, Μάγκι Σμιθ, Τζέιμς Μέισον, Τζέιν Μπίρκιν, Νταϊάνα Ριγκ, Ντένις Κουΐλι, Έμιλι Χόουν
Διανομή: Cinobo