8/8/23

Ο εχθρός δίπλα μου – As bestas

Η ταινία είναι βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία, που είχε αποτυπωθεί το 2016 στο ντοκιμαντέρ «Σαντοάγια» και εξερευνά τη βίαιη φύση του ανθρώπου, το ένστικτο επιβίωσης σε εχθρικό περιβάλλον και τη σύγκρουση της έννοιας της δικαιοσύνης με το κατεστημένο.
Ο Αντουάν (Ντένις Μένοσετ) και η Ολγκα (Μαρίνα Φόις) ένα ζευγάρι από τη Γαλλία ζει εδώ και καιρό σε ένα χωριό στην ενδοχώρα της Γαλικίας, μια ήσυχη καθημερινότητα, φυτεύοντας τα λαχανικά τους και φροντίζοντας το περιβάλλον. Η συνύπαρξή τους με τους ντόπιους όμως δεν είναι και τόσο ειρηνική. Η αγάπη τους για το χωριό και ο ενθουσιασμός τους, συναντά την ανταγωνιστική καταπίεση δυο αδερφών ντόπιων που ζουν εκεί όλη τις τη ζωή (τους υποδύονται οι Λουίς Ζαχέρα και Ντιέγκο Ανίντο), και προσβάλλονται από την πνευματική ανωτερότητα των «φρέντσις», τόσο ώστε αφιερώνουν τον χρόνο τις για να τους κάνουν τη ζωή κόλαση. 
Ο Ροντρίγκο Σορογκόγιεν έχει δημιουργήσει μια ατμοσφαιρική (χάρη και στη φωτογραφία του Αλεχάντρο Ντε Πάμπλο), βίαιη ταινία και ταυτόχρονα ένα δράμα χαρακτήρων που αποδίδονται εξαίσια από το cast. Από τις ταινίες που δεν χάνονται.
(Κριτική μου για το myFILM)
INFO
Προβάλλεται από 10/8/2023 στους κινηματογράφους
Είδος: Θρίλερ, Δράμα, 137΄
Χώρες: Ισπανία, Γαλλία, 2022
Σκηνοθεσία: Ροντρίγκο Σορογκόγιεν
Παίζουν: Ντένις Μένοσετ, Μαρίνα Φόις, Λούις Ζαχέρα, Ντιέγκο Ανίντο, Μαρί Κολόμπ
Διανομή: Rosebud.21