19/7/23

Η ρίζα του κακού – L’ origine du mal

Θρίλερ εξαπάτησης, με το οποίο ο Σεμπαστιάν Κλεμάν -πάνω σε σενάριο του ιδίου και της Φανί Μπουρντινό- καταφέρνει να κρατά το ενδιαφέρον του κοινού χάρη στην εξέλιξη της πλοκής και τα σύντομα flashback. 
Η Ναταλί (Λορί Καλαμί), που εργάζεται στη γραμμή συσκευασίας ενός εργοστασίου και τα φέρνει δύσκολα, είναι ερωμένη της φυλακισμένης Στεφάν (Σουζάν Κλεμάν) που είναι κόρη του πάμπλουτου Σερζ Ντιμοντέ (Ζακ Βεμπέρ), τον οποίο δεν έχει συναντήσει για πολλά χρόνια και διστάζει να επικοινωνήσει μαζί του. Εκμεταλλευόμενη τη μεταξύ τους σχέση, η Ναταλί αποφασίζει να επισκεφτεί την πολυτελή παραθαλάσσια βίλα του Σερζ υποδυόμενη την κόρη του  Στεφάν με απώτερο σκοπό «να πιάσει την καλή».
Φτάνοντας στη βίλα, θα διαπιστώσει ότι έχει να αντιμετωπίσει την ιδιόρρυθμη σύζυγό του Λουίζ (Ντομινίκ Μπλανς), την κόρη του Ζορζ (Ντόρια Τιλιέ) που είναι μια φιλόδοξη και δύσπιστη επιχειρηματίας, μια επαναστατημένη έφηβη (Σελέστ Μπρυνκέλ) και μια απειλητική υπηρέτρια. 
Το πρόβλημα της Ναταλί (και το suspense για το κοινό) είναι αν θα μπορέσει να ξεγελάσει όλα αυτά τα πρόσωπα, που την αντιμετωπίζουν με καχυποψία, επειδή εμφανίστηκε από το πουθενά ως ένα ακόμα μέλος στο μερίδιο της κληρονομιάς του. Επίσης, πρόβλημά της είναι και η φυλακισμένη ερωμένη της (η πραγματική Στεφάν), η οποία δεν γνωρίζουμε πώς θα αντιδράσει όταν μάθει ότι η Ναταλί έχει πάρει τη θέση της.
Το δίχτυ των σχέσεων μεταξύ των πέντε γυναικών, αλλά και της σχέσης πατέρα και «κόρης» έχει πλεχθεί με μαεστρία από τον Σεμπαστιάν Μαρνιέ και οι πολύ καλές ερμηνείες, τόσο του Ζακ Βεμπέρ ως Σερζ και της Λορί Καλαμί ως Ναταλί, όσο  και των τεσσάρων γυναικών που τον περιστοιχίζουν η κάθε μια για το δικό της σκοπό, συμβάλλουν σε ένα -συνολικά- ενδιαφέρον φιλμ χαρακτήρων και μυστηρίου μέχρι το ανατρεπτικό φινάλε.
INFO
Προβάλλεται από 20/7/23 στους κινηματογράφους
Είδος: Θρίλερ, Δράμα, 125΄
Χώρα: Γαλλία, 2022
Σκηνοθεσία: Σεμπαστιάν Μαρνιέ
Παίζουν: Λορί Καλαμί, Ντόρια Τιλιέ, Ντομινίκ Μπλανς, Ζακ Βεμπέρ, Σουζάν Κλεμάν, Σελέστ Μπρυνκέλ
Διανομή: Weirdwave