19/7/23

Ξαναπαντρεύομαι τη γυναίκα μου - His girl Friday

Κωμωδία καταστάσεων με  φόντο το χώρο του Τύπου και το κυνήγι (και τη δημιουργία, καμιά φορά) της είδησης, εμπνευσμένη  από το θεατρικό έργο (Η πρώτη σελίδα» των Μπεν Χεκτ και Τσαρλς Μακάρθουρ.  
Ο Ουόλτερ Μπερνς (Κάρι Γκραντ), παθιασμένος εκδότης της εφημερίδας «Πρωινά Νέα», μαθαίνει ότι η πρώην σύζυγός του Χίλντι (Ρόζαλιντ Ράσελ) και μεγάλο αστέρι της δημοσιογραφίας, ετοιμάζεται να ξαναπαντρευτεί και να νοικοκυρευτεί μιας και ο Ουόλτερ κυνηγώντας πάντα το «λαυράκι» και τη δουλειά του δεν την πρόσεχε. Ο νέος της άντρας ο Μπρους (Ραλφ Μπέλαμι) είναι τελείως διαφορετικός από τον  Ουόλτερ. Σοβαρός και μετρημένος, άνθρωπος για σπίτι και οικογένεια μπορεί να της χαρίσει μια ήρεμη και προγραμματισμένη ζωή ως συζύγου και μητέρας, μακριά από τους φρενήρεις ρυθμούς της δημοσιογραφίας και των σκληρό κόσμο των εφημερίδων. Έλα όμως που υπολογίζει χωρίς τον ξενοδόχο; Έτσι ο Ουόλτερ, που την αγαπάει ακόμα, θα κάνει κάθε προσπάθεια να την εμποδίσει να φύγει με τον Μπρους και παρασέρνει τη Χίλντι να ασχοληθεί με την τελευταία μεγάλη είδηση, να κάνει το τελευταίο της ρεπορτάζ για την εκτέλεση ενός δολοφόνου, με ελπίδα να την ξανακερδίσει…
Ο ρυθμός της ταινίας είναι ξέφρενος, οι κωμικές καταστάσεις διαδέχονται αδιαλείπτως η μια την άλλη και οι ατάκες (έξυπνες και εξυπνακίστικες) πέφτουν συνεχώς. Ακόμα και αυτοσχεδιασμοί. Συγκρατείστε το σημείο όπου ο Ουόλτερ περιγράφει τον μνηστήρα της Χίλντι (που τον υποδύεται ο Ραλφ Μπέλαμι) και λέει ότι «Μοιάζει με εκείνον τον τύπο στις ταινίες, τον Ραλφ Μπέλαμι», ενώ σε άλλη στιγμή, αναφέρεται σε κάποιον που γνώριζε κάποτε, «ονόματι Άρτσι Λιτς», που τυχαίνει να είναι το πραγματικό όνομα του Κάρι Γκραντ.
Από τις κωμωδίες που βλέπεις ξανά και ξανά. (Κριτική μου για το myFilm)
INFO
Προβάλλεται από 20/7/2023 στους κινηματογράφους
Είδος: Κωμωδία, 92΄
Χώρα: ΗΠΑ, 1940
Σκηνοθεσία: Χάουαρντ Χοκς
Παιζουν: Κάρι Γκραντ, Ρόζαλιν Ράσελ, Ραλφ Μπέλαμι
Διανομή: New Star