25/5/23

Η ζωγραφιά του Θεού

Μια τρυφερή κομεντί για ένα κορίτσι ΑμεΑ που δείχνει τι αλλαγές μπορεί να επιφέρει σε μια οικογένεια η έλευση ενός παιδιού με αναπηρία, βασισμένη στο βραβευμένο ομότιτλο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Μυλωνά.  
O Δημήτρης (Ιάκωβος Μυλωνάς) επιστρέφει στην Ελλάδα μετά το θάνατο της μητέρας του με την πρόθεση να βάλει σε ίδρυμα την ανάπηρη αδερφή του Θεοδώρα (Μαρία Χριστίνα Τζαβάρα) ώστε να ζήσει τον έρωτα του με τη Στέλλα.  Η ζωή όμως έχει διαφορετική άποψη και του επιφυλάσσει εκπλήξεις που θα ανατρέψουν ολοκληρωτικά την κοσμοθεωρία του για τα άτομα με αναπηρία και θα ταράξουν ευεργετικά μέχρι το φινάλε την προσωπική του ζωή.
Ο Γιάννης Καλογερόπουλος αγγίζει με σεβασμό, ευαισθησία και καταλυτικό χιούμορ το θέμα, έχοντας στη διάθεσή του μια εκπληκτική πρωταγωνίστρια (που είχα την τιμή να γνωρίσω προσωπικά στο Μαρούσι στο Θέατρο Διθύραμβος), η οποία φυσικά παίζει τον εαυτό της, την Μαρία Χριστίνα Τζαβάρα. Μια κοπέλα παράδειγμα θέλησης, δύναμης και αισιοδοξίας, που αυτό ακριβώς μας δείχνει υποδυόμενη και τη Θεοδώρα (Θεού δώρο) στην ταινία.
Μαζί της η Στεφανία Γκουρνέλου, η Εύη Καραδήμα και η Κωνσταντίνα Μπάδρα, που είναι από εκείνους τους ανθρώπους που κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους σ’ αυτό το φιλμ του Καλογερόπουλου, ο οποίος έχει και την ευθύνη της φωτογραφίας.
Μια συγκινητική ταινία για την αποδοχή της διαφορετικότητας, το θρίαμβο της αγάπης και την προσφορά χωρίς επιφυλάξεις.
(Περισσότερα στην Αμαρυσία)
INFO
Είδος: Κομεντί, 96΄
Χώρα: Ελλάδα, 2022
Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλογερόπουλος
Σενάριο: Ιάκωβος Μυλωνάς
Δ/νση Φωτογραφίας: Γιαννης Καλογεροπουλος
Παίζουν: Ιάκωβος Μυλωνάς, Μαρία Χριστίνα Τζαβάρα, Εύη Καραδήμα, Στεφανία Γκουρνέλου, Ευτυχία Μελή, Σπύρος Μπιμπίλας, Μαίρη Ανανιάδου, Χρήστος Μπίλιας, Κωνσταντίνα Μπάδρα, Γιάννης Κιουφτής, Μαργαρίτα Λουκιπούδη, Μάξιμος Γκάσιος
Διανομή: New Star