2/5/23

Κρυφή Ταυτότητα – Aka

Αστυνομική περιπέτεια με φόντο μυστικές υπηρεσίες, τρομοκρατία και πρωταγωνιστή έναν πράκτορα ειδικών αποστολών, του οποίου η αντοχή  δοκιμάζεται όταν διεισδύει σε ένα συνδικάτο εγκλήματος.
Ένας Γάλλος μυστικός πράκτορας, που χρησιμοποιεί το όνομα του νεκρού αστυνομικού Άνταμ Φράνκο (τον υποδύεται ο Αλμπάν Λενουάρ), έχει ως αποστολή να διεισδύσει σε μια εγκληματική οργάνωση, η οποία έχει επικεφαλής τον Βίκτορ Παστόρε (τον οποίο υποδύεται ο Έρικ Καντονά, το Νο 7 της Manchester United κατά το παρελθόν).  Ο Βίκτορ Παστόρε έχει δεσμούς με έναν Σουδανό πολέμαρχο για τον οποίο υπάρχουν πληροφορίες ότι θα εκτελέσει κάποιο μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. Ο Άνταμ πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Παστόρε για να μπορέσει να πλησιάσει τον Σουδανό και να τον σκοτώσει.   
Μόλις μπει στην οργάνωση ο Άνταμ, όχι μόνο θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του αρχηγού, αλλά θα αρχίσει να δένεται με τον μικρό του γιο, τον Τζόναθαν, κάτι που με τη σειρά του κάνει τον Άνταμ ευάλωτο. 
Το σενάριο είναι προϊόν συνεργασίας του σκηνοθέτη Νταλιμπέρτ και του πρωταγωνιστή Λενουάρ, γι’ αυτό και είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του δεύτερου, ο οποίος έχει μεν σκληρή φυσιογνωμία, αλλά κάπου βαθιά φαίνεται να είναι συναισθηματικός, πράγμα που θα τον φέρει σε δύσκολη θέση από τη στιγμή που θα συμπαθήσει τον μικρό.
Η δράση είναι συνεχής και οι πρωταγωνιστές διεκπεραιώνουν με συνέπεια τους ρόλους τους, ενώ οι ανατροπές κρατούν συνεχώς το ενδιαφέρον του θεατή και κάνουν ευχάριστο το φιλμ μέχρι το συγκλονιστικό φινάλε. (Κριτική μου στο myFilm)
INFO
Προβάλλεται από 28/4/2023 στο Netflix
Είδος: Θρίλερ, Περιπέτεια, Δράσης, 124΄
Χώρα: Γαλλία, 2023
Σκηνοθεσία: Μόργκαν Σ. Νταλιμπέρτ
Παίζουν: Αλμπάν Λενουάρ, Ερίκ Καντονά, Τιμπό Ντε Μονταλαμπέρ, Σβέβα Αλβίτι, Σαϊντού Καμαρά, Λουσίλ Γκιγιόμ