13/4/23

Ταινίες από 13/4/2023 - Παρουσίαση και κριτική

Παρουσίαση και κριτική των ταινιών που προβάλλονται από Μ. Πέμπτη στους κινηματογράφους: Ο Μαγικός Αυλός / Συγγραφέας κατά λάθος / Suzume
Ο Μαγικός Αυλός - The Magic Flute
Ο επίδοξος 17χρονος Τιμ (Τζακ Γουλφ) ονειρευόταν όλη του τη ζωή να πάει στο οικοτροφείο Mozart All Boys. Παρά τον ενθουσιασμό του που έγινε επιτέλους δεκτός, οι πρώτες μέρες του στη διάσημη σχολή δεν εξελίσσονται όπως αναμενόταν. Αντιμέτωπος με έναν εχθρικό διευθυντή, τις αγωνίες του πρώτου έρωτα και τη δυσκολία να βρει την αυθεντική του φωνή, ο Τιμ ανακαλύπτει ένα μυστικό πέρασμα: μια πύλη σε έναν παράλληλο κόσμο. Από εκεί παρασύρεται σε μια νέα πραγματικότητα και βυθίζεται στον κόσμο της όπερας του Μότσαρτ, Τον Μαγικό Αυλό, όπου η φαντασία δεν έχει όρια. Ωστόσο, το να ζει δύο ζωές έχει το τίμημά του και ο Tιμ κινδυνεύει να απογοητεύσει αυτούς που αγαπά. 
Mία συναρπαστική περιπέτεια φαντασίας που παντρεύει την κλασική μουσική και ειδικά τον «ελαφρύ» Μότσαρτ με το CGI και τις καθηλωτικές εικόνες ενός ονειρικού κόσμου, ικανού να φέρει τους νέους κοντά στους μεγάλους κλασικούς. Η παρουσία του Φ. Μάρεϊ Έιμπραχαμ μας φέρνει στο νου το φιλμ «Αμαντέους» (1984) στο οποίο υποδυόταν τον Αντόνιο Σαλιέρι και κέρδισε Όσκαρ για το ρόλο.
INFO
Είδος: Φαντασίας, Περιπέτεια, Μουσική, 115΄
Χώρα: Γερμανία, 2022
Σκηνοθεσία: Φλόριαν Ζιγκλ
Παίζουν: Τζακ Γουλφ, Ίγουαν Ρέον, Νιβ ΜακΚόρμακ, Άσα Μπανκς, Φ. Μάρεϊ Έιμπραχαμ
Διανομή: Tanweer
 
Συγγραφέας κατά λάθος - A little white lie
Ένας διάσημος συγγραφέας με το όνομα Σράιβερ είναι προσκεκλημένος στο λογοτεχνικό φεστιβάλ που διοργανώνει ένα κολλέγιο. Όμως, η πρόσκληση έχει κατά λάθος παραδοθεί σε έναν κακότυχο μάστορα με το ίδιο επίθετο, ο οποίος δεν έχει πιάσει ποτέ βιβλίο στα χέρια του. Παρ΄ όλα αυτά, δέχεται την πρόσκληση και πηγαίνει στο φεστιβάλ, όπου τον καλωσορίζουν εγκάρδιοι θαυμαστές και άλλοι συγγραφείς. Ξεκινάει μάλιστα ένα ειδύλλιο με μία καθηγήτρια, μέχρι που εμφανίζεται ο πραγματικός συγγραφέας, που αποκαλύπτει την όλη απάτη. 
Παρά το δυνατό καστ η -βασισμένη στο  μυθιστόρημα «Shriver» του Κρις Μπέλντεν- ταινία δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια απλή κωμωδία παρεξηγήσεων, με φόντο το χώρο της λογοτεχνίας και τα σχετικά «φεστιβάλ βιβλίου» και δεν είναι τυχαίο που μαζί με την κινηματογραφική προβολή παίχτηκε και σε πλατφόρμα on demand. Θυμήθηκα τον μη-ποιητή Αυγερινό (Θανάση Βέγγο) και τον πραγματικό Αυγερινό (Κώστα Κακκαβά), που κρυβόταν για να αποδείξει ότι μπορεί να γοητεύει τις γυναίκες και χωρίς τη βοήθεια της φήμης του, στην ταινία «Τύφλα να ‘χει ο Μάρλον Μπράντο» (1963).
INFO
Είδος: Κωμωδία, 101΄
Χώρα: ΗΠΑ, 2023
Σκηνοθεσία: Μάικλ Μάρεν
Παίζουν: Μάικλ Σάνον, Κέιτ Χάντσον, Ντον Τζόνσον, Μ. Έμετ Γουόλς, Ζακ Μπραφ
Διανομή: Tanweer
 
Suzume - Suzume no tojimari
Η ιστορία ενηλικίωσης της 17χρονης Suzume, η οποία καλείται να κλείσει τις πόρτες που προκαλούν τον όλεθρο σε διάφορες χτυπημένες από μια καταστροφή περιοχές της Ιαπωνίας, παρακινούμενη από ένα νέο άνδρα που της λέει: «Ψάχνω μία πόρτα».
INFO
Είδος: Animation, Περιπέτεια, Οικογενειακή, 122΄
Χώρα: Ιαπωνία, 2022
Σκηνοθεσία: Μακότο Σίνκαϊ
Διανομή: Feelgood
(Από τη σελίδα μου στην έντυπη Αμαρυσία)