6/12/22

Οι πέντε διάβολοι - The five devils

Άνισο και με ανύπαρκτο σενάριο φιλμ, του οποίου το suspense στηρίζεται στην πολύ καλή ερμηνεία της μικρής Σάλι Νταμέ, που υποδύεται τη Βίκυ, κόρη της Τζοάν (Αντέλ Εξαρχόπουλος).
Η Βίκυ έχει ένα μαγικό χάρισμα: διαθέτει οξεία όσφρηση και μπορεί να αναπαράγει με διάφορα μέσα όποιο άρωμα της αρέσει, το οποίο στη συνέχεια συλλέγει σχολαστικά σε βάζα με ετικέτες. Έχει αιχμαλωτίσει κρυφά το άρωμα της μητέρας της Τζοάν, για την οποία τρέφει υπερβολική αγάπη. Όταν η θεία της (αδερφή του πατέρα της) μπαίνει στη ζωή τους, η Βίκυ με αφορμή τη συλλογή οσμών θα ανακαλύψει ότι η θεία της έχει κάποιο σκοπό που ήρθε στο σπίτι τους, το οποίο έχει σχέση με το παρελθόν. 
Η μυστηριακή ατμόσφαιρα του φιλμ, λόγω της ιδιότητας που διαθέτει η Βίκυ και του τρόπου που εξελίσσεται, καταστρέφεται από την έλλειψη συνοχής του σεναρίου, το οποίο με τα flashback  και τα  flashforward δείχνει να μην έχει κάποιο focus. Ίσως αν το θέμα το χειριζόταν ένας Τζον Κάρπεντερ, ή Μπράιαν Ντε Πάλμα, να μπορούσαμε να απολαύσουμε ένα ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου, αλλά εδώ έχουμε κάτι που μας αφήνει συνεχώς σε εκκρεμότητα.
Συνολικά, μοναδικό ενδιαφέρον έχουν η ερμηνεία της μικρής Σάλι Ντραμέ και η παρουσία της Αντέλ Εξαρχόπουλος, η οποία μαζί με τη Δάφνη Πατακιά αν και ερμηνευτικά δεν προσφέρουν κάτι δυνατό που να συγκινεί, παρακινούν την περιέργεια του κοινού. (Κριτική μου για το MYFILM)
INFO
Προβάλλεται: από 8/12/2022 στους κινηματογράφους
Είδος: Δράμα, Φαντασίας (103΄)
Χώρα: Γαλλία (2022)
Σκηνοθεσία: Λέα Μισιούς
Παίζουν: Σάλι Ντραμέ, Αντέλ Εξαρχόπουλος, Δάφνη Πατακιά, Σουάλα Εματί
Διανομή: Tanweer