7/12/22

Ησυχία 6-9

Ένα αλληγορικό, βραδυφλεγές φιλμ που κινείται μεταξύ επιστημονικής φαντασίας και σουρεαλισμού με θέμα την αγάπη και την απώλεια. 
Ένας άντρας και μια γυναίκα, ο Άρης (Χρήστος Πασσαλής) και η Άννα (Aγγελική Παπούλια), συναντιούνται τυχαία σε μια μικρή, παραθαλάσσια πόλη. Εκείνος έχει προσληφθεί για να συντηρήσει ένα περίεργο σύστημα επικοινωνίας μεταξύ κατοίκων που έχουν εξαφανιστεί και εκείνων που έχουν απομείνει όπως η Άννα. Οι δυο τους είναι οι μόνοι ξένοι σε μια πόλη γεμάτη με κεραίες που εκπέμπουν τις φωνές των Εξαφανισμένων, κατοίκων της που έχουν χαθεί ξαφνικά και αδικαιολόγητα. Καθώς παρακολουθούμε την καθημερινή ζωή και τις παράξενες τακτικές που έχουν επινοήσει αυτοί που έμειναν πίσω προκειμένου να επικοινωνήσουν με τους Εξαφανισμένους, η Άννα και ο Άρης ερωτεύονται. Λίγες μέρες μετά, η Άννα εξαφανίζεται.
Η σκοτεινή φωτογραφία του Γιώργου Καρβέλα υπερτονίζει τη δυστοπικότητα του θέματος με επιτυχία.
Ένα ενδιαφέρον σκηνοθετικό ντεπούτο του Γιώργου Καρβέλα ο οποίος στον κινηματογράφο, έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου, του Σύλλα Τζουμέρκα, της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη και άλλων, ενώ οι παραστάσεις του ως συν-σκηνοθέτης, συγγραφέας και ηθοποιός της θεατρικής ομάδας blitz έχουν παρουσιαστεί σε πολυάριθμα θεατρικά φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Ήταν συν-σκηνοθέτης στο «Η Πόλη και η Πόλη». (Κριτική μου για το MYFILM)
INFO
Προβολή: από 8/12/2022 στο ΑΣΤΟΡ (Αθήνα) & ΟΛΥΜΠΙΟΝ (Θεσ/νίκη)
Είδος: Αισθηματικό, Δράμα, Επιστημονικής Φαντασίας (81΄)
Χώρα: Ελλάδα (2022)
Σκηνοθεσία: Χρήστος Πασσαλής
Παίζουν: Aγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Σοφία Κόκκαλη, Μαρία Σκουλά, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Σύλλας Τζουμέρκας
Διανομή: Weirdwave