10/12/22

Χριστουγεννιάτικος έρωτας - Falling for Christmas

Από τα ευχάριστα φετινά φιλμ με Christmas mood και δεν το κρύβω ότι από την πρώτη Δεκεμβρίου και μέχρι τα Χριστούγεννα, μου αρέσει να βλέπω ταινίες με χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και να ακούω παλιά χριστουγεννιάτικα τραγούδια (Σινάτρα, Κρόσμπυ, Κόουλ, Άρμστρονγκ κ.ά.)
Ο «Χριστουγεννιάτικος έρωτας» λοιπόν, έχει κατά βάση όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται για να χαλαρώσετε γύρω στις δυο ώρες: ντεκόρ στα κόκκινα και πράσινα, έλατα, λαμπιόνια, χιόνια και νιφάδες που στροβιλίζονται, τζάκια αναμμένα και φυσικά έρωτας. 
Σύμφωνα με την υπόθεση, λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα, μια νεαρή και πρόσφατα αρραβωνιασμένη κληρονόμος ενός τεράστιου ξενοδοχειακού συγκροτήματος σε χειμερινό θέρετρο, βιώνει ένα ατύχημα στο σκι. Αφού συνέρχεται από την πτώση, διαπιστώνει ότι έχει αμνησία. Έτσι, βρίσκεται υπό τη φροντίδα του όμορφου ιδιοκτήτη ενός τουριστικού ξενώνα, που δεν πάει καλά οικονομικά. Καταλάβατε; Δεν συνεχίζω.
Συνολικά, η σκηνοθεσία είναι συνεπής προς το είδος όπως και οι ερμηνείες, παρόλο ότι δεν είναι και για Όσκαρ. Η φωτογραφία διεκδικεί Α’ Βραβείο Χριστουγεννιάτικης Καρτ Ποστάλ και η μουσική επένδυση δεν είχε δυσκολία στην έμπνευση με τα τόσα χριστουγεννιάτικα τραγούδια που υπάρχουν. 
Βλέπεται ευχάριστα. (Κριτική μου στο MYFILM)
INFO
Προβάλλεται: στο Netflix
Είδος: Κωμωδία, Αισθηματικό (93΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2022)
Σκηνοθεσία: Τζανίν Τζέιμιαν
Παίζουν: Λίντσεϊ Λόχαν, Κορντ Όβερστριτ, Τζορτζ Γιάνγκ