18/10/22

Το πιο τυχερό κορίτσι στον κόσμο – Luckiest girl alive

Ο ομαδικός βιασμός μιας έφηβης κοπέλας, η εκμετάλλευση του ψυχολογικού της τραύματος, η μάχη μεταξύ των φύλων, τόσο στις προσωπικές σχέσεις, όσο και στις επαγγελματικές, η οπλοκατοχή στις Η.Π.Α, η σχέση μητέρας – κόρης, είναι θέματα που όταν «πέσουν» μαζεμένα μπορεί να αποπροσανατολίσουν το θεατή είτε είναι νέος ή νέα, είτε μεγαλύτεροι. Ειδικά, όταν το φιλμ είναι γενναία glamorous και αποσπά την προσοχή από τον κύριο στόχο, το πολύ δύο κύριους στόχους. Δεν είναι εύκολα αυτά τα πράγματα.
Η ιστορία ακολουθεί την Άνι Φανέλι μια Νεοϋορκέζα δημοσιογράφο με «κοφτερή» γλώσσα που φαίνεται να τα έχει όλα: μια περιζήτητη θέση σε περιοδικό μόδας, αξιοζήλευτη γκαρνταρόμπα και έναν επερχόμενο πολυτελή γάμο στο ακριβό προάστιο Ναντάκετ. Πίσω όμως από το σχολαστικά κατασκευασμένο πολυτελές προσωπείο της, πίσω από τη βιτρίνα της ευνοημένης από την τύχη Άνι, κρύβονται βαθιές ουλές που δεν μπορεί κανείς, ούτε να τις δει, ούτε να τις φανταστεί. Τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει το πρώτο μέρος του φιλμ. Η αγωνία της, να εμφανίζεται πάντα άψογη και δυνατή κάθε μέρα, γίνεται εξουθενωτική όσο πλησιάζει η ώρα του γάμου.
Οι σκοτεινές πτυχές της ζωής της αρχίζουν να φωτίζονται σιγά – σιγά με τα flashback του δεύτερου μέρους που μας δείχνουν σταδιακά και κορυφώνοντας την αγωνία, όταν η Άνι καλείται να παραστεί σε μια τηλεοπτική ντοκιμαντερίστικη εκπομπή, στην οποία θα πρέπει να αναφερθεί στο παρελθόν της. Η Άνι είχε υποστεί ομαδικό βιασμό από τους συμμαθητές της στο σχολείο και έχει επιζήσει ενός μακελειού στο ίδιο σχολείο λίγες μέρες αργότερα, όταν ένας συμμαθητής της -θύμα bulling- σκοτώνει δεκάδες συμμαθητών για να πάρει εκδίκηση. Με flashback επίσης, μαθαίνουμε ότι η συμπεριφορά της Άνι, μετά την επιβίωσή της, είχε αμφισβητηθεί. Ήταν ηρωίδα ή μήπως συνεργός;
Εάν το πρώτο μέρος του φιλμ μπορεί να θεωρηθεί βαρετό και προβλέψιμο, το δεύτερο έρχεται για να αποζημιώσει τους απαιτητικούς (και περισσότερο τις απαιτητικές), διότι η Άνι εν τω μεταξύ έχει βασανίσει το μυαλό της και θα κάνει αυτό που νομίζει σωστό…
Το ρόλο της νεαρής μαθήτριας Άνι κρατάει η πολύ καλή Κιάρα Αουρέλια, ενώ την ενήλικη Άνι υποδύεται η εξαιρετική Μίλα Κούνις.
Ο Μάικ Μπάρκερ χρησιμοποιεί σωστά τα flashback για να διατηρεί το suspense της ταινίας, αλλά στο πρώτο μέρος ζητάει την υπομονή μας για να μην εγκαταλείψουμε την τηλεθέαση. Είναι πολλά τα στερεότυπα. Είπαμε: ευτυχώς μας αποζημιώνει το δεύτερο μέρος και το φινάλε. (Κριτική μου για το myfilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflx
Είδος: Δράμα (113΄)
Χώρα: ΗΠΑ (20220
Σκηνοθεσία: Μάικ Μπάρκερ
Παίζουν: Μίλα Κούνις, Κόνι Μπρίτον, Κιάρα Αουρέλια, Φιν Γουίτροκ
Σύνοψη Netflix: Η τέλεια ζωή μιας συγγραφέα στη Νέα Υόρκη αρχίζει να καταρρέει όταν ένα ντοκιμαντέρ αληθινού εγκλήματος την αναγκάζει να αντιμετωπίσει μια φρικτή ιστορία από το σχολείο. Βασισμένο στο μπεστ σέλερ της Τζέσικα Νολ που υπογράφει και το σενάριο.