25/9/22

Λου – Lou

Περιπέτεια δράσης σε παραγωγή Τζέι Τζέι Άμπρααμς για το Netflix.
Η Λου (Άλισον Τζάνεϊ) είναι μια μοναχική γυναίκα που ζει με το σκύλο της σε ένα νησί ενός συμπλέγματος νησιών (San Juan County, Washington State, USA), τα οποία θα βρεθούν στη δίνη μιας μεγάλης καταιγίδας που πλησιάζει. Γειτόνισσά της είναι η χήρα Χάνα (Τζόρνι Σμόλετ) που δεν συμπαθεί τη Λου σε αντίθεση με τη κορούλα της Βι (Ρίντλεϊ Μάρσαλ-Μπέιτμαν) που αγαπάει και τη Λου και το σκύλο της. 
Μαζί με την καταιγίδα καταφθάνει στο νησί και ο Φιλ (Λόγκαν Μάρσαλ-Γκριν), ο οποίος απάγει την μικρή Βι με σκοπό να την πάρει μαζί του μακριά από το νησί. Απεγνωσμένη η μητέρα της βρίσκει στο πρόσωπο της Λου, έναν απροσδόκητο σύμμαχο στην καταδίωξη του απαγωγέα της κόρης της. Επιπλέον διαπιστώνει έκπληκτη (όπως και ο θεατής) ότι η Λου όχι μόνον προτίθεται να βοηθήσει, αλλά διαθέτει γρήγορα αντανακλαστικά, πλήρη εξοπλισμό για καταστάσεις ανάγκης και κατέχει τις πολεμικές τέχνες, όπως και ο Μπράιαν Μιλς (Λίαμ Νίσον στο «Αρπαγή»). Μετά από αυτόν τον αιφνιδιασμό και κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, ο θεατής πληροφορείται σταδιακά ποιος είναι ο Φιλ και για ποιο λόγο η Λου βοηθάει την Χάνα.
Η Άλισον Τζάνεϊ είναι εκπληκτική ως Λου και με τα σκληρά γοητευτικά χαρακτηριστικά της κερδίζει το θεατή με την πρώτη.
Η σκηνοθεσία είναι σφιχτή και το μοντάζ στακάτο. Δεν αφήνουν περιθώρια να σκεφτείς αν το σενάριο έχει κάποιες αδυναμίες, παρόλο που έχει φοβερές ανατροπές μέχρι το (λίγο μελοδραματικό) φινάλε. (Κριτική μου στο myfilm)
INFO
Είδος: Θρίλερ, Δράσης, Δράμα (107΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2022)
Σκηνοθεσία: Άννα Φόρστερ
Παίζουν: Άλισον Τζάνεϊ, Τζόρνι Σμόλετ, Λόγκαν Μάρσαλ-Γκριν, Ρίντλεϊ Μάρσαλ-Μπέιτμαν, Ματ Κρέιβεν
Σύνοψη: Μια μυστηριώδης γυναίκα που ζει ήσυχα με το σκυλί της μάχεται τη φύση και το σκοτεινό παρελθόν της, όταν η κόρη μιας γειτόνισσας απάγεται στη διάρκεια μιας καταιγίδας.
Αποκλειστικά στο Netflix