26/5/22

Νέες ταινίες από 26/5/2022

Παρουσίαση και σχολιασμός όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους
Ανάμεσα σε δύο κόσμους - Ouistreham
Είδος: Δράμα (106΄)
Χώρα: Γαλλία (2022)
Σκηνοθεσία: Εμανουέλ Καρέρ
Παίζουν: Έλεν Λαμπέρ, Λουίζ Ποσιέκα, Στιβ Παπαγιάννης, Ζιλιέτ Μπινός
Σύνοψη: Η Μαριάν είναι μία πολύ γνωστή αρθρογράφος που μετακομίζει στη Βόρεια Γαλλία προκειμένου να κάνει μία έρευνα για το νέο της βιβλίο με θέμα την εργασιακή ανασφάλεια. Χωρίς να αποκαλύπτει την πραγματική της ταυτότητα, προσλαμβάνεται σαν καθαρίστρια μαζί με μια ομάδα γυναικών. Σε αυτόν τον καινούριο ρόλο βιώνει από πρώτο χέρι την οικονομική αστάθεια και την κοινωνική «αορατότητα». Ταυτόχρονα όμως ανακαλύπτει την αλληλοβοήθεια, την αλληλεγγύη και τους ισχυρούς δεσμούς που δένουν αυτές τις εργαζόμενες γυναίκες που δουλεύουν στο παρασκήνιο.
Διανομή: Spentzos Films
Σχόλιο:  Μεταφορά του best-seller της Φλοράνς Ομπενά για τις συνθήκες εργασίας των καθαριστριών στη Γαλλία. Έλαβε το βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της χώρας μας. (Αναλυτική κριτική ΕΔΩ)

Top Gun Maverick
Είδος: Περιπέτεια, Δράμα (131΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2022)
Σκηνοθεσία: Τζόζεφ Κοζίνσκι
Παίζουν: Τομ Κρουζ, Τζένιφερ Κόνελι,  Μάιλς Τέλερ, Τζον Χαμ 
Σύνοψη: Με περισσότερα από τριάντα χρόνια υπηρεσίας ως ένας από τους καλύτερους πιλότους της αεροπορίας, ο Πιτ «Μάβερικ» Μίτσελ (Τομ Κρουζ) βρίσκεται εκεί όπου ανήκει, δουλεύοντας ως εκπαιδευτής πιλότων κι αποφεύγοντας την προαγωγή σε βαθμό που θα τον «προσγείωνε». Όταν αναλάβει την εκπαίδευση μιας διμοιρίας αποφοίτων για μία εξιδεικευμένη αποστολή, όμοια της οποίας κανένας πιλότος δεν έχει συναντήσει, ο Μάβερικ συναντά τον Υποσμηναγό Μπράντλεϊ Μπράντσο (Μάιλς Τέλερ,«Χωρίς Μέτρο»), γιο του εκλιπόντα φίλου του Μάβερικ, Υποσμηναγού Νικ Μπράντσο. Απέναντι σε ένα αβέβαιο μέλλον, αλλά και φαντάσματα του παρελθόντος, ο Μάβερικ έρχεται αντιμέτωπος με τους βαθύτερους φόβους του, που αποκρυσταλλώνονται σε μια αποστολή η οποία απαιτεί την απόλυτη θυσία από όσους συμμετάσχουν σε αυτήν.
Διανομή: Odeon
Σχόλιο: Εντυπωσιακό sequel πιστό στην πρώτη ταινία και με σεβασμό στον κεντρικό ήρωα, που υποδύεται ο αγέραστος και τελειομανής Τομ Κρουζ. Ταινία για μεγάλη οθόνη με πλάνα που καθηλώνουν, η οποία αποδεικνύει ότι ο κινηματογράφος (αυτή η απόλυτα συλλογική δουλειά) δεν πρόκειται να χαθεί όσες πλατφόρμες και να ανταγωνίζονται με στόχο την οικιακή διασκέδαση.

Το θαύμα - Miracol
Είδος: Θρίλερ, Αστυνομικό, Δράμα (118΄)
Χώρα: Ρουμανία,Τσεχία, Λευκορωσία (2021)
Σκηνοθεσία: Μπόγκνταν Τζόρτζε Απέτρι
Παίζουν: Ιοάνα Μπουγκαρίν, Εμανουέλ Πάρβου, Σεζάρ Αντάλ
Σύνοψη: Η Χριστίνα, μια νεαρή μοναχή, φεύγει κρυφά από το απομονωμένο μοναστήρι της για να φροντίσει ένα επείγον προσωπικό της ζήτημα. Η αινιγματική περιπλάνηση της νεαρής καλόγριας όμως. δεν αποδίδει καρπούς, αφού δεν βρίσκει τον άνθρωπο που ψάχνει. Καθώς επιστρέφει άπρακτη στο μοναστήρι, η μοίρα τής επιφυλάσσει μια απροσδόκητη εξέλιξη. Ένας αστυνομικός επιθεωρητής ερευνά την τύχη της Χριστίνας, ακολουθώντας τα ίχνη της διαδρομής της σε ολόκληρη την πόλη. Ο αποφασισμένος αστυνομικός θα ανακαλύψει θαυμαστά πράγματα – κυριολεκτικά.
Διανομή: Weird Wave
Σχόλιο: Το νέο ρουμάνικο σινεμά ξανασυστήνεται μέσα από μια ταινία μυστηρίου. Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βενετίας.

Ίκαρος και Δαίδαλος - Icarus
Είδος: Κινούμενο σχέδιο, Οικογενειακό (76΄)
Χώρες: Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο (2021)
Σκηνοθεσία: Κάρλο Βόγελε
Στη μεταγλώττιση ακούγονται: Ντίνος Σούτης, Χριστίνα Τσιπιανίτη (παιδί), Βασίλης Παπαστάθης, Ακίνδυνος Γκίκας, Νικολέτα Κουνενιδάκη, Γιώργος Ματαράγκας, Κατερίνα Χρηστάκη, Κωνσταντίνος Κλαυδιανός, Δανάη Μουτσοπούλου
Σύνοψη: Κάθε γωνιά της Κρήτης αποτελεί παιδική χαρά για τον Ίκαρο, τον γιο του μεγάλου εφευρέτη Δαίδαλου. Μία μέρα, κατά τη διάρκεια μιας εξερεύνησης κοντά στο παλάτι της Κνωσού, ο Ίκαρος κάνει μια περίεργη ανακάλυψη: ένα παιδί με κεφάλι ταύρου είναι κλειδωμένο σε μια αυλή, με εντολή του βασιλιά. Κρυφά, ακόμα και από τον πατέρα του, ο Ίκαρος θα γίνει φίλος με τον νεαρό Μινώταυρο. Όμως, η μοίρα παίρνει άλλη τροπή όταν ο Θησέας φτάνει στην Κρήτη και ο Μινώταυρος οδηγείται στον μυστικό λαβύρινθο που κατασκεύασε ο Δαίδαλος. Θα μπορέσει ο Ίκαρος να σώσει τον φίλο του και να αλλάξει την πορεία μιας ιστορίας γραμμένης από τους θεούς;
Διανομή: Neo Films
Σχόλιο: Ο αρχαίος μύθος του αγοριού που πέταξε πολύ κοντά στον ήλιο, ζωντανεύει για πρώτη φορά στην μεγάλη οθόνη, σε μια ελεύθερη διασκευή για όλους.