13/4/22

Φουριόζα - Furioza

Καμία σχέση με την ομότιτλη ταινία που ετοιμάζει ο Τζορτζ Μίλερ με στόχο να κυκλοφορήσει το 2024, η οποία θα είναι prequel της γνωστής σειράς ταινιών Mad Max και στην οποία θα πρωταγωνιστούν η Άνια Τέιλορ Τζόι και ο Κρις Χέμσγουορθ. Εδώ έχουμε μια δίωρη Πολωνική βίαιη ταινία, με αφορμή μια εισβολή σε μια ομάδα χουλιγκάνων με την ονομασία Φουριόζα, από έναν καταδικασμένο να φυλακιστεί με αντάλλαγμα την απαλλαγή του. 
Σύμφωνα με το σενάριο ένα γεγονός από το παρελθόν χωρίζει τη μοίρα τριών φίλων. Απροσδόκητα, στη ζωή του Νταβίντ, εμφανίζεται ξανά η Τζίκα, παλιός  έρωτας της ζωής του και τώρα έμπειρη αστυνομικός, που του κάνει μια προσφορά την οποία δεν μπορεί να απορρίψει. Είτε γίνεται πληροφοριοδότης της αστυνομίας, είτε ο αδερφός του θα πάει φυλακή για πολλά χρόνια. Πιεσμένος, ο Νταβίντ τελικά υποκύπτει και η αποστολή του είναι να διεισδύσει σε μια οργανωμένη εγκληματική ομάδα. 
Στη μέση ενός πολέμου συμμοριών για επικράτηση, αλλά και για χρήματα, θα πρέπει να αντιμετωπίσει συνεχείς υποψίες που πέφτουν πάνω του από τον παλιό φίλο του Γκόλντεν. Σύντομα θα ανακαλύψει, ότι ο κόσμος από τον οποίο προσπάθησε να απελευθερωθεί τον τραβάει πίσω με απροσδόκητες συνέπειες.
Πολύ βίαιη και ωμή ταινία με διαμάχες συμμοριών, στις οποίες η αστυνομία προσπαθεί να είναι στην απ’ έξω, περιμένοντας την ευκαιρία για να τους μαντρώσει όλους.
Ενδιαφέρουσα περίπτωση, αν ληφθεί υπόψη ότι το φιλμ προέρχεται από την Πολωνία. (Κριτική μου στο MyFilm)
INFO
Είδος: Αστυνομική, Περιπέτεια, Δράση (140΄)
Χώρα: Πολωνία (2022)
Σκηνοθεσία: Τσίπριαν Τ. Ολένσκι
Παίζουν: Ματέους Μπάνασιουκ, Βερόνικα Κσιάσκιεβιτς, Ματέους Ντομιένσκι 
Σύνοψη Netflix: Μια αστυνομικός κάνει στον πρώην της μια πρόταση που δεν μπορεί να αρνηθεί: είτε θα εισχωρήσει και θα καταδώσει μια συμμορία χούλιγκαν, είτε ο αδελφός του θα πάει φυλακή.