4/4/22

Υποψία – Chloe

Μια ταινία που πέρα από την ψυχαγωγική της διάσταση σε πρώτο επίπεδο, αναδεικνύει στην πράξη τις περιβόητες ψυχολογικές διαταραχές του ατόμου, που προκαλούνται μετά από μια αποτυχία ή μια απόρριψη. 
Σύμφωνα με την ιστορία, η γυναικολόγος Κάθριν και η Χλόη (του τίτλου) δουλεύουν σε γειτονικές επιχειρήσεις. Το ιατρείο της Κάθριν βρίσκεται απέναντι από ένα μπαρ, στο οποίο η Χλόη απασχολείται ως πόρνη πολυτελείας. Όταν ο Ντέιβιντ σύζυγος της Κάθριν, χάνει μια πτήση και το πάρτι- έκπληξη που έχει οργανώσει για τα γενέθλιά του, η Κάθριν υποψιάζεται ότι την απατά. Έτσι, αναθέτει στην Χλόη να τον σαγηνεύσει ερωτικά, ώστε να δοκιμάσει τις αντοχές του συζύγου της. Δεν μπορεί να φανταστεί όμως τα γεγονότα που ακολουθούν, αλλά και τον κίνδυνο που ελλοχεύει για την ίδια και την οικογένειά της.
Η έξοχη Αμάντα Σέιφριντ ως Χλόη, μεταμορφώνεται από πόρνη πολυτελείας σε «σκοτεινό αντικείμενο του πόθου» της γυναικολόγου Καθρίν (Τζούλιαν Μουρ), η οποία επιπλέον την χρησιμοποιεί ως πιόνι σε ένα δικό της ψυχαναλυτικό πείραμα, παρά το γεγονός ότι έχει μια εσωτερική αδυναμία στο γυναικείο φύλλο, η οποία εκδηλώνεται απέναντι στην ομορφιά και τη γοητεία της Χλόη. 
Το κακό είναι ότι όταν αποφασίζει αυτό, δεν μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις που οφείλονται στον καταπιεσμένο χαρακτήρα της Χλόη, η οποία από τη δική της πλευρά, προσπαθεί να αποδείξει ότι ποτέ δε πρέπει να θεωρείς μια σχέση δεδομένη όταν δε σε ικανοποιεί και βασίζεται σε αδιαφανείς σκοπούς, κρυφά μυστικά και ανομολόγητα πάθη. 
Το ποιος θα βγει κερδισμένος από αυτό το τρίγωνο, αποτελεί μέρος του suspense της ταινίας που έντεχνα κτίζει ο Ατόμ Εγκογιάν.
INFO
Προβάλλεται από 1//4/2022 στο Cinobo
Είδος: Αισθηματικό, Δράμα, Μυστηρίου (96΄)
Χώρα: Γαλλία (2009)
Σκηνοθεσία: Ατόμ Εγκογιάν
Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Τζούλιαν Μουρ, Αμάντα Σέιφριντ
Σύνοψη: Μία γυναικολόγος που υποπτεύεται το σύζυγό της για μοιχεία προσλαμβάνει μία συνοδό για να ελέγξει το πόσο πιστός είναι. Γρήγορα όμως τα πράγματα παρεκτρέπονται.