7/1/22

Midnight Mass

Μίνι σειρά τρόμου του Μάικ Φλάναγκαν, η οποία παίζει με την ψυχολογία και την σκοτεινή πλευρά των θρησκευτικών γραφών.
Η υπόθεση της σειράς διαδραματίζεται σε μια υποβαθμισμένη αλιευτική κοινότητα του νησιού Κρόκετ και ιδιαιτέρως γύρω από την ενορία του Αγίου Πατρικίου, στην οποία καταφθάνει μετά από τέσσερα χρόνια φυλακής ο Ρίλεϊ (Ζακ Γκίλφορντ), τον οποίο στοιχειώνει το περιστατικό για το οποίο είχε φυλακιστεί. 
Ταυτόχρονα με τον Ζακ καταφθάνει και ένας νεαρός ιερέας, ο πατήρ Πολ (Χάμις Λινκλέιτερ) σε αντικατάσταση του προηγούμενου Μονσινιόρ Προύιτ, ο οποίος αρρώστησε αιφνιδιαστικά ενώ βρισκόταν στην πρωτεύουσα.
Ο πατήρ Πολ είναι ένας χαρισματικός ιερέας που γοητεύει αμέσως το ποίμνιό του, ενώ ταυτόχρονα με την άφιξή του πραγματοποιούνται και ένα δυο θαύματα στην κοινότητα. 
Ο αμαρτωλός Ρίλεϊ και ο σωτήρας Πολ, που έρχονται στο νησί Κρόκετ ταυτόχρονα, αποτελούν τους δύο άξονες γύρω από τους οποίους περιστρέφεται το σενάριο της σειράς, για την οποία δεν επιτρέπεται να δώσω περισσότερες εξηγήσεις, αλλά είναι βέβαιο ότι μετά το τρίτο επεισόδιο ή θα σοκάρει το θεατή και θα τον ωθήσει να σταματήσει την τηλεθέαση, ή θα τον μαγνητίσει για να την τερματίσει. 
Πέραν της κεντρικής ιδέας του σήριαλ, υπάρχουν επιμέρους ιστορίες που βασανίζουν τους χαρακτήρες του και θυμίζουν μυθιστόρημα του Στίβεν Κινγκ, όπου σχεδόν πάντα, μεγάλο μέρος των αφηγήσεών του, αφορά τις προσωπικές ιστορίες των πρωταγωνιστών του που αναπτύσσονται ως μικρά διηγήματα.
Υπάρχουν αρκετά εξαιρετικές ερμηνείες και συναρπαστικά  στιγμιότυπα στη σειρά, που μπορούν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον του θεατή, ενώ ο υποβόσκων τρόμος βρίσκεται παντού, γύρω από κάθε πρόσωπο, μέχρι τη στιγμή της τελικής αποκάλυψης. (Κριτική μου στο MyFilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Θρίλερ τρόμου (σειρά 7 επεισοδίων της 1 περίπου ώρας)
Χώρες: Καναδάς, ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία:  Μάικ Φλάναγκαν 
Παίζουν: Κέιτ Σίγκελ, Ζακ Γκίλφορντ, Χάμις Λινκλέιτερ
Σύνοψη: Μια απομονωμένη νησιωτική κοινότητα βιώνει θαυματουργά γεγονότα -και τρομακτικούς οιωνούς- μετά την άφιξη ενός χαρισματικού, μυστηριώδους νεαρού ιερέα.