17/1/22

Η προέλευση του κόσμου - L'origine du monde

Εξωφρενική κωμωδία, βασισμένη στην εμπιστοσύνη που δείχνουν ορισμένα άτομα σε κομπογιαννίτες αντί στους επιστήμονες.
Στην περίπτωση του Ζαν-Λουί, που η καρδιά του παύει να έχει παλμό (Flat line και κατάσταση «ζωντανός-νεκρός») η γυναίκα του, τον πηγαίνει σε μια θεραπεύτρια εναλλακτικής θεραπείας, η οποία έχει και μαντικές ικανότητες. Έτσι, αφού του αποκαλύψει κάποια μυστικά από το παρελθόν του (να, και το μεταφυσικό στοιχείο), τα οποία ο Ζαν Λουί δεν τα είχε εμπιστευτεί ούτε στη γυναίκα του, θα τον αναγκάσει να ακολουθήσει μια θεραπευτική διαδικασία που θα τον φέρει σε σύγκρουση με την 86χρονη και καλοστεκούμενη μητέρα του, η οποία τον υπεραγαπά παρόλο που έχει να τον δει πολλά χρόνια.
Αυτά που παρακολουθούμε στη συνέχεια ξεπερνούν κάθε φαντασία και στηρίζονται μόνο στην κινηματογραφική συνθήκη πως ο κινηματογράφος «ζωντανεύει» κάθε όνειρο και κάθε φαντασία.
Οι ερμηνείες των πρωταγωνιστών, μπροστά στις ακρότητες του σεναρίου, θεωρούνται αρκετά καλές, αφού οι ηθοποιοί παίζουν με τέτοιο κέφι (προκαλώντας το χαμόγελο του θεατή), που νομίζεις ότι πιστεύουν ακράδαντα αυτά που κάνουν.
Ταινία για οικιακό χαβαλέ συνοδευόμενο με προϊόντα από ντελίβερι ή σπιτικά μεζεδάκια. (Κριτική μου στο MyFilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix 
Είδος: Κωμωδία (98΄)
Χώρες: Γαλλία, Βέλγιο (2021)
Σκηνοθεσία: Λοράν Λαφίτ 
Παίζουν: Λοράν Λαφίτ, Καρίν Βιάρ, Ελέν Βενσάν
Σύνοψη: Όταν η καρδιά του παύει να χτυπά, ο Ζαν-Λουί πρέπει να ξεπεράσει το οιδιπόδειό του –και να κάνει στη μητέρα του ένα αδιανόητο ερώτημα– αλλιώς θα πεθάνει σε τρεις μέρες.