26/12/21

Η Έμιλι στο Παρίσι - Emily in Paris (Σεζόν 2)

Δεν κρατήθηκα να μη δω αυτή τη δεύτερη σεζόν (10 επεισοδίων των 30΄) της «αισθηματικής κωμικής σειράς, κιτς, ιδιόμορφης και κατάλληλης για ηλικίες άνω των 13 ετών» όπως τη χαρακτηρίζει το ίδιο το Netflix. Όχι για τίποτα άλλο, αλλά μόνο επειδή όλη της η υπόθεση διαδραματίζεται  στο Παρίσι. 
Ένα Παρίσι ονειρικό, αψεγάδιαστο, πεντακάθαρο, μονίμως καλοκαιρινό με μια μόνο βροχερή βραδιά, που τα φώτα του λαμπυρίζουν στο βρεγμένο οδόστρωμα. 
Ένα Παρίσι χωρίς covid-19, ερωτικό στο οποίο το φλερτ (ετερόφυλο ή ομόφυλο) περισσεύει και από κανενός ή καμίας το μυαλό δεν περνάει η ιδέα της σεξουαλικής παρενόχλησης ή της ύπαρξης του κινήματος #me-too.  
Ένα Παρίσι, όπου όλοι είναι ντυμένοι με την τελευταία λέξη της μόδας και ειδικότερα η πρωταγωνίστρια με τον αμερικανικό αέρα, που την υποδύεται η Λίλι Κόλινς. 
Τέλος, ένα Παρίσι, όπου όλοι μιλούν Αγγλικά με γαλλική προφορά και πότε-πότε ακούς κάποιο «μερσί» ή «ορεβουάρ», ενώ το πρώτο επεισόδιο φέρει τον τίτλο «Βουλεβού κουσέ αβέκ μουά;», το οποίο όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει και κάποια στιγμή της ζωής μας το χρησιμοποιήσαμε μεταξύ σοβαρού και αστείου.
Η σκηνοθεσία όπως και στην πρώτη σεζόν ακολουθεί τη λογική «καρτ ποστάλ», δηλαδή προβάλλει τουριστικά το Παρίσι και δεν ενδιαφέρεται για τις ερμηνείες για τις οποίες κανείς δεν έχει απαιτήσεις. Σιγά τώρα... 
Όπως έγραψα και για την πρώτη σεζόν: προειδοποιώ ότι η σειρά συνολικά είναι υπερβολική, αλλά είναι δροσερή και έχει την πλάκα της. (Κριτική μου στο MyFilm)
INFO
Προβάλλεται από 22/12/2021 στο Netflix
Είδος: Κωμωδία, Αισθηματική (2η σεζόν 10 επεισοδίων των 30΄περίπου)
Χώρα: ΗΠΑ, Γαλλία (2021)
Δημιουργός: Ντάρεν Σταρ
Παίζουν: Λίλι Κόλινς, Φιλιπίν Λιρόι Μποτιέ, Άσλεϊ Παρκ, Λουκά Μπραβό, Κέιτ Γουόλς, Σαμουέλ Αρνόλντ 
Σύνοψη: Η Έμιλι Κούπερ, στέλεχος μάρκετινγκ από το Σικάγο, έχοντας βρει τη δουλειά των ονείρων της στο Παρίσι, συνεχίζει να συνδυάζει δουλειά, φιλίες και έρωτα στη νέα ζωή της, βρίσκει χρόνο για μπίζνες και διακοπές στο Σεν Τροπέζ, για μαθήματα Γαλλικών και για ταξίδι στην Καμπανία.