28/12/21

Το αγόρι που το είπαν... Χριστούγεννα - A boy called Christmas

Γνήσιο Holiday Movie, το φιλμ αφηγείται την προέλευση του Father Christmas, του γνωστού Santa Claus και καθ’ ημάς Άι Βασίλη (γι’ αυτό και οι υπότιτλοι στις ξενόγλωσσες version του Netflix τον αναφέρουν πάντοτε ως μικρό Βασίλη, ενώ ακούμε ότι τον αποκαλούν Νίκολας), ο οποίος με ένα πιστό κατοικίδιο ποντίκι που το εκπαιδεύει να μιλάει και έναν τάρανδο στο πλευρό του, ξεκινάει να βρει τον πατέρα του που έχει φύγει για να ανακαλύψει τη χώρα των ξωτικών (την Ξωτικία).
Το παραμύθι αυτό, το βλέπουμε μέσα από τις αφηγήσεις της θείας Ρουθ που την υποδύεται με μεγάλη υπομονή η παλαίμαχος Μάγκι Σμιθ, και είναι υπέροχο για τις μέρες των Χριστουγέννων. Πολύχρωμο, θεαματικό με μπόλικα εφέ, ρομαντισμό και όλα εκείνα τα στερεότυπα των ταινιών εκείνων που προβάλλονται πάντοτε κάθε Δεκέμβριο.
Ο μικρός Χένρι Λόουφουλ είναι υπέροχος στο ρόλο του μελλοντικού Άι Βασίλη που ύστερα από περιπέτειες θα τιθασεύσει τάρανδους και ξωτικά για να τον βοηθούν να μοιράζει αγάπη και κατανόηση μαζί με τα δώρα του, κάθε Χριστούγεννα.  
Η ταινία άνετα κερδίζει θέση στη συλλογή των ευχάριστων ταινιών για τις ημέρες των εορτών κοντά στο «Πολικό Εξπρές» του Ρόμπερτ Ζεμέκις.
Να σημειωθεί ότι στο Netflix, βλέπεται και μεταγλωττισμένο στα Ελληνικά για τους μικρούς φίλους του σινεμά. (Κριτική μου στο MyFilm)
INFO
Προβάλλεται από 24/12/2021 στο Netflix
(και μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά)
Είδος: Περιπέτεια, Φαντασίας, Οικογενειακή (106΄)
Χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία (2021)
Σκηνοθεσία: Γκιλ Κίναν
Παίζουν: Μάγκι Σμιθ, Χένρι Λόουφουλ, Τόμπι Τζόουνς, Σάλι Χόκινς
Σύνοψη: Ένα συνηθισμένο αγόρι ξεκινά μια εξαιρετική περιπέτεια για να βρει τον πατέρα του, που βρίσκεται σε μια αναζήτηση για να ανακαλύψει το θρυλικό χωριό των ξωτικών.