2/12/21

Νέες ταινίες από 2/12/2021

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους
Η Γαλλική Αποστολή - The French Dispatch
Είδος: Αισθηματική, Κομεντί (107΄)
Χώρες: ΗΠΑ, Γερμανία (2020)
Σκηνοθεσία: Γουές Άντερσον
Παίζουν: Μπενίτσιο ντελ Τόρο, Εϊντριεν Μπρόντι, Τίλντα Σουίντον, Λεά Σεντού, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Τιμοτέ Σαλαμέ, Λίνα Κουντρί, Τζέφρι Ράιτ, Ματιέ Αμαλρίκ, Μπιλ Μάρεϊ, Οουεν Γουίλσον, Ελίζαμπεθ Μος, Σέρσα Ρόναν, Γουίλεμ Ντεφόε.
Σύνοψη: Με αφορμή τον θάνατο του σπουδαίου Τεξανού εκδότη Arthur Howitzer, η συντακτική ομάδα του The French Dispatch, ενός αμερικάνικου περιοδικού με έδρα τη γαλλική πόλη Ennui-sur-Blasé, συνεδριάζει για να γράψει τη νεκρολογία του. Οι αναμνήσεις της ομάδας από τον εκλιπόντα εκδότη εμπνέουν τη δημιουργία ανεξάρτητων ιστοριών που αποτελούν και τον κορμό της ταινίας.
Διανομή: Feelgood
Σχόλιο: Ουσιαστικά πρόκειται για μια ταινία, φόρο τιμής στη δημοσιογραφία, εμπνευσμένη από το περιοδικό The New Yorker και το είδος των ιστορικών αρθρογράφων με τους οποίους συνεργάζεται το περιοδικό. Όλα με το βλέμμα του Γουές Άντερσον που είναι τελείως προσωπικό και «βλέπει» την ταινία πότε με ηθοποιούς (και εδώ παρελαύνουν πάρα πολλοί και γνωστοί), πότε με κινούμενο σχέδιο, πότε έγχρωμη, πότε ασπρόμαυρη και πάντα με υποδόριο χιούμορ και αλληγορική διάθεση, σαν τον Ρόι Άντερσον από τη Σουηδία (Το ‘χει το όνομα;)

The hand of God - È stata la mano di Dio 
Είδος: Βιογραφική, Δράμα (130΄)
Χώρα: Ιταλία (2021)
Σκηνοθεσία: Πάολο Σορεντίνο 
Παίζουν: Φιλίπο Σκότι, Τόνι Σερβίλο, Τερέζα Σαπονάντζελο, Μαρλόν Ζουμπέρ, Λουίζα Ρανιέρι, Ρενάτο Καρπεντιέρι, Μασιμιλιάνο Γκάλο, Μπέτι Πεντράτζι, Έντζο Ντεκάρο, Σόφια Γκέρσεβιτς
Σύνοψη: Στη Νάπολη του 1980, ενώ ο Φαμπιέτο, ένα νεαρό αγόρι, ακολουθεί το πάθος του για το ποδόσφαιρο, μια οικογενειακή τραγωδία χαράζει το αβέβαιο αλλά πολλά υποσχόμενο μέλλον του.
Διανομή: Odeon
Σχόλιο: Η πιο προσωπική ταινία του Σορεντίνο, αλλά και μία ιστορία που αναφέρεται στη μοίρα και στην οικογένεια, στα σπορ και στο σινεμά, στην αγάπη και στην απώλεια. Με τον εξαιρετικό Τόνι Σερβίλο.

Ghostbusters: Legacy
Είδος: Φαντασίας, Κωμωδία, Δράσης, Τρόμου (124΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Τζέισον Ράιτμαν 
Παίζουν: Κάρι Κουν, Μακένα Γκρέις, Πολ Ραντ, Μπιλ Μάρεϊ, Άνι Ποτς, Σιγκούρνι Γουίβερ, Φιν Γούλφχαρντ, Νταν Άκροιντ, Μπόκιμ Γουντμπάιν, Έρνι Χάντσον 
Σύνοψη: Όταν μια μητέρα και τα δύο παιδιά της φτάνουν σε μια μικρή πόλη, αρχίζουν να ανακαλύπτουν τη σύνδεσή τους με τα αυθεντικά Ghostbusters και τη μυστική κληρονομιά που τους άφησε ο παππούς τους.
Διανομή: Feelgood
Σχόλιο: Τα εγγόνια της πρώτης –και πιο συναρπαστικής- ταινίας, αντιμετωπίζουν τους ίδιους δαίμονες με πιο προηγμένα ψηφιακά εφέ. Παλαίμαχοι και νεόκοποι ηθοποιοί σε έντονο ανταγωνισμό.
Η νύμφη του νερού – Undine 
Είδος: Φαντασίας, Δράμα, Μυστηρίου  (91΄)
Χώρες: Γερμανία, Γαλλία (2020)
Σκηνοθεσία: Κριστιάν Πέτζολντ
Παίζουν: Πάουλα Μπερ, Φραντζ Ρογκόφσκι 
Σύνοψη: Η Ουντίνε είναι ιστορικός πόλεων κι εργάζεται ως ξεναγός στη Διεύθυνση Αστικής Ανάπτυξης. Όμως, όταν ο άνδρας που αγαπά την εγκαταλείπει για μία άλλη γυναίκα, ο αρχαίος μύθος της νύμφης του νερού έρχεται να τη στοιχειώσει ξανά. Η Ουντίνε πρέπει να σκοτώσει τον άνδρα που την πρόδωσε και να επιστρέψει στο νερό, όπου ανήκει. Όμως, εκείνη επιλέγει να αψηφήσει τις επιταγές του μύθου. Επιλέγει να μείνει. Και να αγαπήσει ξανά.
Διανομή: Ama Films
Σχόλιο: Μια μυστηριώδης ιστορία ολοκληρωτικής αγάπης, που ακροβατεί ανάμεσα στο υπερφυσικό και το πραγματικό, το παρελθόν και το παρόν, την ιστορία και την ιδιότητά της να επιβιώνει κάτω από τη διαρκώς μεταβαλλόμενη επιφάνεια.

Κλίφορντ, o κόκκινος σκύλος - Clifford the big red dog
Είδος: Κινούμενα σχέδια, Οικογενειακή, Περιπέτεια (96΄)
Χώρες: ΗΠΑ, Καναδάς (2021)
Σκηνοθεσία: Γουόλτ Μπέκερ
Ακούγονται οι: Ντάρμι Καμπ, Τζακ Γουάιτχολ, Άιζακ Γουάνγκ, Τζον Γκλιζ, Σιένα Γκιλόρι, Τόνι Χέιλ, Ντέιβιντ Άλαν Γκρίερ, Οράσιο Σανζ, Πολ Ροντρίγκεζ  
Σύνοψη: Μια μικρή μαθήτρια, η Έμιλυ, έχει ήδη αρκετά προβλήματα στη ζωή της, ως το νέο κορίτσι στο ακριβό ιδιωτικό σχολείο όπου πηγαίνει. Όταν η μαμά της αναγκάζεται να αφήσει το σπίτι τους στο Σικάγο για επαγγελματικούς λόγους, η Έμιλυ μένει στη φροντίδα του καλοπροαίρετου αλλά απελπιστικά ανεύθυνου θείου της, ο οποίος είναι ένας άνεργος γραφίστας που πάντα καταφέρνει να μπλέξει σε απίθανους μπελάδες.
Διανομή: Tulip
(Από την παρουσίασή μου στην έντυπη καθημερινή Αμαρυσία)