Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

7/11/21

The harder they fall

Ένα πρωτότυπο γουέστερν-συνδυασμός Σέρτζιο Λεόνε και Κουέντιν Ταραντίνο. Μια ιστορία διαμάχης, που ξεκινά από μια εκδίκηση, μεταξύ συμμοριών στην Άγρια Δύση, των οποίων τα μέλη στο τελευταίο πράγμα που δίνουν σημασία είναι οι φυλετικές διακρίσεις. Ένα γουέστερν, του οποίου τη σκηνοθεσία και τη μουσική έχει αναλάβει ο Βρετανός Τζέιμς Σάμουελ (που συμμετέχει και στο σενάριο). 
Ο σκηνοθέτης (και μουσικοσυνθέτης και τραγουδιστής και συγγραφέας, γνωστός ως The Bullitts) έχει κάνει ένα γουέστερν με όλα εκείνα τα στερεότυπα και λίγη παραπάνω βία, βασισμένος σε υπαρκτά πρόσωπα που έγραψαν ιστορία στην Άγρια Δύση και στηρίζοντας τη δημιουργικότητά του στην άψογη συνεργασία του με το διευθυντή φωτογραφίας Μίχαϊ Μαλάιμερ Τζούνιορ, ο οποίος διαλέγει τα κάδρα του σαν να έχει διατελέσει μαθητής του Σέρτζιο Λεόνε στα πρώτα γουέστερν ιταλικής προέλευσης και σπαγγέτι-γουέστερν, αποκαλούμενα.
Το πλέον πρωτότυπο σ’ αυτή την ταινία είναι η μουσική και η επιλογή της από τον ίδιο το σκηνοθέτη, η οποία συνοδεύει αρμονικά κάθε πλάνο της ταινίας, στηρίζεται σε σημερινά ακούσματα και δεν έχει καμία σχέση με την ηρωική μουσική των ανοιχτών οριζόντων που είχαμε μάθει από τα αμερικανικά, ούτε με τη ρομαντική και μελαγχολική που συνηθίσαμε με τον Ένιο Μορικόνε -αργότερα- από τα γουέστερν-σπαγγέτι.
Οι πολύ καλές ερμηνείες συμπληρώνουν την όλη εικόνα, που αδικείται από την προβολή της αποκλειστικά στο Netflix και τις οικιακές συσκευές. Στη μεγάλη οθόνη, θα ήταν ακόμα πιο απολαυστική, ειδικά για τις λεπτομέρειες του φιλμ. Και είναι πολλές. (Κριτική μου στο MyFilm)
INFO
Προβάλλεται από 3/11/2021 στο Netflix
Είδος: Γουέστερν, Δράμα (130΄) 
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Σάμουελ 
Παίζουν: Τζόναθαν Μέιτζορς, Ίντρις Έλμπα, Ζάζι Μπιτς, Αρ Τζέι Σάιλερ, Έντι Κάθεγκι, ΛαΚιθ Στάνφιλντ, Ρετζίνα Κινγκ
Σύνοψη: Όταν ο παράνομος Νατ Λαβ (Τζόναθαν Μέιτζορς) πληροφορείται ότι ο εχθρός του Ρούφους Μπακ (Ίντρις Έλμπα) απελευθερώνεται από τη φυλακή, μαζεύει τη συμμορία του για να εντοπίσει τον Ρούφους και να τον εκδικηθεί για το θάνατο των γονιών του. Σ’ αυτούς που βρίσκονται μαζί του, περιλαμβάνονται οι διάσημοι πιστολάδες Μπιλ Πίκετ (Έντι Κάθεγκι) και Τζιμ Μπέκγουορθ (Αρ Τζέι Σάιλερ). Από την άλλη, ο Ρούφους Μπακ έχει το δικό του επίσης αξιόλογο team παρανόμων, μεταξύ των οποίων η Τρούντι «Ύπουλη» Σμιθ (Ρετζίνα Κινγκ) και ο Τσερόκι Μπιλ (ΛαΚιθ Στάνφιλντ) που δεν είναι συνηθισμένοι να χάνουν.