Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

4/11/21

Νέες ταινίες από 4/11/2021

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους
Το ταξίδι - Charter
Είδος: Δράμα (94΄)
Χώρα: Σουηδία (2021)
Σκηνοθεσία: Αμάντα Κέρνελ
Παίζουν: Άνε Νταλ Τορπ, Σβέριρ Γκούντνασον, Τρόι Λούντκβιστ, Τιντίν Πόγκατς Σάρι
Σύνοψη: Η Άλις δεν έχει τα δυο της παιδιά εδώ και μήνες. Μετά από τη πρόσφατη δύσκολη διαδικασία διαζυγίου, ο πρώην σύζυγός της τα κρατάει μακριά της, στoν βορρά της Σουηδίας, όσο αναμένεται η τελική δικαστική απόφαση για την κηδεμονία τους. Ο 8χρονος γιος της φαίνεται να αποζητά τη μητέρα του, ενώ η 14χρονη κόρη της μοιάζει να θέλει να την κάνει πέρα. Όταν, όμως, ο γιος της τής τηλεφωνεί μες στη νύχτα κλαίγοντας γοερά, η Άλις δε μπορεί να περιμένει άλλο. Σε μια τελευταία, απέλπιδα προσπάθεια, η Άλις καταφτάνει για να δει τις ελπίδες για οικογενειακή επανασύνδεση να συντρίβονται. Τώρα μόνο ένα μονοπάτι παραμένει ανοιχτό για εκείνη: παρά το γεγονός ότι νομικά δεν το δικαιούται, και χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες των πράξεών της, η Άλις παίρνει τα, κάπως απρόθυμα, παιδιά και βρίσκει καταφύγιο σε ένα θέρετρο στις Κανάριες Νήσους. Ενώ η αντίστροφη μέτρηση για εκείνη έχει ξεκινήσει, η Άλις κάνει ό,τι μπορεί για να αναθερμάνει την αγάπη και την εμπιστοσύνη των παιδιών της, ενώ ξέρει ότι αν την ανακαλύψουν, κινδυνεύει να τα χάσει για πάντα. Όμως, κάνει ό,τι κάνει για εκείνη ή τα παιδιά της; Είναι το μητρικό ένστικτο που μιλάει ή απλώς αισθάνεται ότι πρέπει να δείξει ότι νοιάζεται;
Διανομή: Rosebud.21
Σχόλιο: Από τη σκηνοθέτρια που γνωρίσαμε με την υπέροχη «Καταγωγή των Σάμι», ένα φιλμ ουσιαστικά αφιερωμένο στη γυναίκα και ειδικά στη μάνα. Με ένα αμφίσημο φινάλε, τόσο όσο και τα ερωτήματα που θέτει η παραγωγή: κάνει ό,τι κάνει για εκείνη ή τα παιδιά της; είναι το μητρικό ένστικτο που μιλάει ή απλώς αισθάνεται ότι πρέπει να δείξει ότι νοιάζεται;

Eternals 
Είδος: Φαντασίας, Δράσης, Περιπέτεια, Δράμα, (157΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Κλόε Ζάο
Παίζουν: Ρίτσαρντ Μάντεν, Γκέμα Τσεν, Κουμαΐλ Ναντζανί, Λόρεν Ρίντλοφ, Μπράιαν Ταϊρί Χένρι, Σάλμα Χάγιεκ, Λία ΜακΧιου, Ντον Λι, Μπάρι Κέογκαν, Αντζελίνα Τζολί, Κιτ Χάρινγκτον
Σύνοψη: Η ταινία Eternals των Marvel Studios καλωσορίζει μια ενθουσιώδη νέα ομάδα Υπερηρώων του MCU, τους αρχαίους εξωγήινους που ζούσαν στη Γη μυστικά για χιλιάδες χρόνια. Ακολουθώντας τα γεγονότα της ταινίας «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη», μια απροσδόκητη τραγωδία τους αναγκάζει να επανενωθούν εναντίον των πιο αρχαίων εχθρών της ανθρωπότητας, των Deviants. Στην ταινία πρωταγωνιστεί μια ομάδα εξαίρετων ηθοποιών όπως ο Ρίτσαρντ Μάντεν στο ρόλο του παντοδύναμου Ikaris, η Γκέμα Τσεν στο ρόλο της Sersi που τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για το ανθρώπινο είδος, ο Κουμαΐλ Ναντζανί στο ρόλο του Kingo που ξεχωρίζει για τις κοσμικές του δυνάμεις, η Λόρεν Ρίντλοφ στο ρόλο της Makkari που τρέχει πιο γρήγορα από τον άνεμο, ο Μπράιαν Ταϊρί Χένρι στο ρόλο του ευφυή εφευρέτη Phastos, η Σάλμα Χάγιεκ, στο ρόλο της σοφής και πνευματικής αρχηγού Ajak, η Lia McHugh στο ρόλο της αιωνίως νέας αλλά και σοφής Sprite, ο Don Lee στο Λία ΜακΧιου ρόλο του παντοδύναμου Gilgamesh, ο Μπάρι Κέογκαν στο ρόλο του απόμακρου και μοναχικού Druig, και η Αντζελίνα Τζολί στο ρόλο της άγριας πολεμίστριας Thena. Ο Κιτ Χάρινγκτον ενσαρκώνει τον Dane Whitman.
Διανομή: Feelgood
Σχόλιο: Τα λέει όλα η παρουσίαση!

Red notice
Είδος: Δράση, Κωμωδία (115΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Ρόσον Μάρσαλ Θάρμπερ
Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Ράιαν Ρέινολντς, Γκαλ Γκαντότ
Σύνοψη: Η ταινία ακολουθεί τον Τζον Χάρτλι (Ντουέιν Τζόνσον), ο οποίος αναλαμβάνει για λογαριασμό της Ιντερπόλ να συλλάβει τους πιο περιζήτητους ληστές τέχνης. Η καταδίωξη τον βρίσκει στη μέση μιας επικίνδυνης ληστείας, όπου αναγκάζεται να συνεργαστεί με έναν επίδοξο απατεώνα, τον Νόλαν Μπουθ (Ράιαν Ρέινολντς) με στόχο να πιάσουν την πιο περιζήτητη ληστή έργων τέχνης, με το όνομα The Bishop (Γκαλ Γκαντότ). Η περιπέτεια αυτή ταξιδεύει τους τρεις πρωταγωνιστές σε όλο τον κόσμο: σε πίστα χορού, παγιδευμένους σε μια απομονωμένη φυλακή, μέσα στη ζούγκλα, και ακόμα χειρότερα...τους αναγκάζει να είναι διαρκώς ο ένας μαζί με τον άλλον!
Διανομή: Odeon 
Σχόλιο: Πλούσια σε δράση και θέαμα με δόσεις χιούμορ, είναι αυτή η παραγωγή για λογαριασμό του Netflix, αν σας λέει κάτι αυτό.

Συνέβη στο Σόχο - Last night in Soho
Είδος: Θρίλερ, Τρόμου, Μυστηρίου, Δράμα  (116΄)
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο  (2021)
Σκηνοθεσία: Έντγκαρ Ράιτ
Παίζουν: Άνια Τέιλορ-Τζόι, Τομασίν ΜακΚένζι, Ματ Σμιθ, Νταϊάνα Ριγκ, Τέρενς Σταμπ, Ρίτα Τούσινγκαμ, Τζέσι Μέι Λι
Σύνοψη: Ψυχολογικό θρίλερ του Έντγκαρ Ράιτ, για μια νεαρή κοπέλα που έχει πάθος με το σχέδιο μόδας και που έχει μυστηριωδώς την ικανότητα να εισέλθει στη δεκαετία του 1960. Εκεί συναντά το είδωλό της, έναν εκθαμβωτικό, φιλόδοξο τραγουδιστή. Όμως το Λονδίνο της δεκαετίας του ’60 δεν είναι αυτό που φαίνεται και ο χρόνος δείχνει να καταρρέει με μυστηριώδεις συνέπειες…
Διανομή: Tulip
Σχόλιο: Fashion victims και time travelling σε ένα πακέτο αμφίβολης ποιότητας.

200 μέτρα – 200 meters
Είδος: Περιπέτεια, Δράμα (96΄)
Χώρες: Παλαιστίνη, Ιορδανία, Κατάρ, Ιταλία, Σουηδία (2020)
Σκηνοθεσία: Αμίν Ναΐφέ
Παίζουν: Αλί Σουλιμάν, Ανα Ουντερμπέργκ, Μοτάζ Μαλές
Σύνοψη: Ο Μουσταφά και η σύζυγός του Σάλγουεϊ κατάγονται από δύο παλαιστινιακά χωριά που απέχουν μόνο 200 μέτρα μεταξύ τους, αλλά χωρίζονται από το Τείχος. Η ασυνήθιστη κατάσταση διαβίωσής τους αρχίζει να επηρεάζει τον κατά τα άλλα ευτυχισμένο γάμο τους, αλλά το ζευγάρι κάνει ό,τι μπορεί για να λειτουργήσει. Κάθε βράδυ, ο Μουσταφά αναβοσβήνει ένα φως από το μπαλκόνι του για να ευχηθεί καληνύχτα στα παιδιά του από την άλλη πλευρά και του επιστρέφουν το σήμα. Μια μέρα ο Μουσταφά λαμβάνει ένα τηλεφώνημα που κάθε γονιός φοβάται: ο γιος του έχει ατύχημα. Ορμάει στο σημείο ελέγχου όπου πρέπει να περιμένει αγωνιωδώς στην ουρά μόνο για να ανακαλύψει ότι υπάρχει πρόβλημα με τα δακτυλικά του αποτυπώματα και του απαγορεύεται η είσοδος. Απελπισμένος, καταφεύγει στην πρόσληψη ενός λαθρέμπορου για να τον φέρει απέναντι. Το ταξίδι των 200 μέτρων γίνεται μια οδύσσεια 200 χιλιομέτρων.
Διανομή: Cinobo
Σχόλιο: Μια ιστορία πατρικής αγάπης με φόντο τη Δυτική Όχθη. Βραβείο «BNL People's Choice» στο Φεστιβάλ Βενετίας. Χρυσός Αλέξανδρος στο Διαγωνιστικό Τμήμα «Γνωρίστε τους Γείτονες» στο 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Τσαρλατάνος – Charlatan
Είδος: Δράμα, Ιστορική (118΄)
Χώρες: Τσεχία, Ιρλανδία, Σλοβακία, Πολωνία (2020)
Σκηνοθεσία: Ανιέσκα Χόλαντ
Παίζουν: Ιβαν Τρόγιαν, Γιόσεφ Τρόγιαν, Γιουράζ Λοζ
Σύνοψη: Ο βοτανολόγος Τζαν Μικόλασεκ αφιέρωσε τη ζωή του στη φροντίδα των ασθενών παρά τα τεράστια εμπόδια που αντιμετώπισε στην ιδιωτική και δημόσια ζωή του. Γεννημένος στις αρχές του 20ου αιώνα, ο Μικόλασεκ κερδίζει φήμη και περιουσία χρησιμοποιώντας ανορθόδοξες φυτικές μεθόδους θεραπείας για να θεραπεύσει ένα ευρύ φάσμα ασθενειών. Αποκτά φήμη και πλούτο τόσο κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής όσο και υπό την κομμουνιστική κυριαρχία. Το ένα μετά το άλλο, όλα τα καθεστώτα χρησιμοποιούν τις δεξιότητές του και σε αντάλλαγμα να του παρέχουν προστασία. Αλλά πόσο θα είναι το κόστος για να διατηρηθεί αυτό το καθεστώς, καθώς οι καιροί αλλάζουν;
Διανομή: Tanweer
Σχόλιο: Άχρωμη κινηματογραφική βιογραφία ενός υπαρκτού προσώπου, μιας αμφιλεγόμενης προσωπικότητας, ενός βοτανολόγου που θεράπευε ασθενείς με μαντζούνια και βότανα.

Cunningham 
Είδος: Ντοκιμαντέρ, Βιογραφική (3D – 93΄)
Χώρες: Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο (2019)
Σκηνοθεσία: Άλα Κόβγκαν 
Εμφανίζεται: Μέρσι Κάνινγκχαμ 
Σύνοψη: Μια 3D κινηματογραφική εμπειρία με εμβληματικές χορογραφίες, ένα επίκαιρο αφιέρωμα στον θρυλικό χορογράφο Μerce Cunningham (1919 - 2009), ο οποίος δημιούργησε καινοτόμες τεχνικές και εξύμνησε την κίνηση ως δήλωση του να είσαι άνθρωπος και να είσαι ζωντανός. Μια συναρπαστική έκρηξη χορού, μουσικής και αρχειακού υλικού που προβάλλεται για πρώτη φορά, η ταινία Cunningham είναι ένα  αφιέρωμα για έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους καλλιτέχνες χορού στον κόσμο.
Διανομή: Filmtrade

Ερμιτάζ, η δύναμη της τέχνης – Hermitage, The power of art
Είδος: Ντοκιμαντέρ (90΄)
Χώρα: Ιταλία (2019)
Σκηνοθεσία: Μικέλε Μάλι
Εμφανίζεται: Τόνι Σερβίλο
Σύνοψη: 168 χρόνια λειτουργίας. 3 εκατομμύρια έργα τέχνης σε πάνω από 66 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. 4,2 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Η κάμερα του Μικέλε Μάλι μάς ξεναγεί στο σπουδαίο Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης, ένα υπέροχο συγκρότημα κτιρίων που περιέχουν τη μεγαλύτερη συλλογή πινάκων και έργων τέχνης στον κόσμο, για μια καλύτερη, πιο κοντινή ματιά στην ιστορία δυόμιση αιώνων τέχνης από τα χέρια και τη φαντασία των Nτα Βίντσι, Ροντέν, Γκογκόλ, Πικάσο, Προκόφιεφ, Ματίς, Σεζάν, Μονέ, Τσαϊκόφσκι, Ρέμπραντ, Ναμπόκοφ, Σοστακόβιτς και πολλών, πολλών άλλων. Με ξεναγό το διάσημο Τόνι Σερβίλο («Il Divo», «Η Τέλεια Ομορφιά»).
Διανομή: Rosebud.21

Πίτερ Ράμπιτ: Ο λαγός το ΄σκασε - Peter Rabbit 2: The runaway
Είδος: Κινούμενο σχέδιο, Κωμωδία, Οικογενειακή (85΄)
Χώρες: Αυστραλία, Ινδία, ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Γουίλ Γκλακ
Ακούγονται: Μάργκο Ρόμπι, Ρόουζ Μπερν, Ντόμναλ Γκλίσον, Ελίαζαμπεθ Ντεμπίνκι, Τζέιμς Κόρντεν
Σύνοψη: Στη συνέχεια του «Πίτερ Ράμπιτ: Ο Λαγός Το' Σκασε», ο αξιαγάπητος κατεργάρης είναι πάλι πίσω. Εδώ, η Μπέα, ο Τόμας και οι υπόλοιποι λαγοί έχουν φτιάξει μια μικρή οικογένεια, αλλά ο Πίτερ είναι και πάλι εκείνος που με τις σκανταλιές του, μοιάζει παράταιρος. Μακριά από τον κήπο, ο Πίτερ βρίσκει έναν κόσμο που οι σκανταλιές εκτιμούνται, αλλά όταν η οικογένειά του θα ρισκάρει τα πάντα για να τον βρει, πρέπει κι ο ίδιος να επιλέξει τι είδους λαγός θέλει να είναι. 
Διανομή: Feelgood