Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

3/11/21

Army of thieves

Heist movie υπό το φόβο του ξεσπάσματος μιας επιδημίας στο Λας Βέγκας που μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζόμπι. Πρόκειται για prequel της ταινίας «Army of the dead», που προβλήθηκε στη χώρα μας το Μάιο 2021 από το Netflix.
Μια συμμορία από σπεσιαλίστες του είδους, με αφορμή το γεγονός ότι ο κόσμος έχει στρέψει το βλέμμα του πανικόβλητος προς το Λας Βέγκας, αποφασίζει να κλέψει τέσσερα πολύ ισχυρά χρηματοκιβώτια σε διάφορες τοποθεσίες της Ευρώπης.
Σφιχτή περιπέτεια (παραγωγής Ζακ Σνάιντερ), με χιουμοριστικές ανάσες, την οποία σκηνοθετεί ο Μάτιας Σβάιγκοφερ  που υποδύεται στο φιλμ και τον Λούντβιχ Ντίτερ, λάτρη της κλασικής μουσικής και ρομαντικό διαρρήκτη χρηματοκιβωτίων (όχι για το χρήμα, αλλά για το χόμπι). 
Το φιλμ τελειώνει ακριβώς εκεί που αρχίζει το «Army of the dead», δηλαδή όταν στρατολογούν τον Ντίτερ να ανοίξει ένα χρηματοκιβώτιο στο Βέγκας.
Δυο ευχάριστες ώρες χωρίς τη φρίκη του δεύτερου μέρους, η οποία εδώ υπάρχει μόνο μέσα από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, στην αρχή της ταινίας. (Κριτική μου στο MyFilm)
INFO
Προβάλλεται από 29/10/2021 στο Netflix
Είδος: Θρίλερ, Κωμωδία, Περιπέτεια  (127΄)
Χώρες: Γερμανία, ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Μάτιας Σβάιγκοφερ
Παίζουν: Μάτιας Σβάιγκοφερ, Νάταλι Εμάνουελ, Ρούμπι Ο. Φι, Στιούαρτ Μάρτιν, Γκουζ Καν, Τζόναθαν Κόχεν 
Σύνοψη: Prequel της ταινίας Army of the Dead, το οποίο επικεντρώνεται στον Γερμανό σπεσιαλίστα στο άνοιγμα χρηματοκιβωτίων Λούντβιχ Ντίτερ, που μαζί με άλλους τέσσερις εγκληματικούς χαρακτήρες, αποφασίζουν να κλέψουν τα ισχυρότερα χρηματοκιβώτια στον κόσμο, που απειλείται από μια πανδημία, η οποία μετατρέπει τους ανθρώπους σε αιμοδιψή ζόμπι.