27/10/21

Ο αδερφός μου, η αδερφή μου - Mio fratello mia sorella

Οικογενειακό δράμα συνύπαρξης αδελφών διαφορετικού χαρακτήρα.
Με το θάνατο του καθηγητή πατέρα τους, η Τέσλα και ο αδελφός της Νίκολα (και τα δύο μαζί ονόματα παραπέμπουν στο διάσημο μηχανολόγο εφευρέτη Νίκολα Τέσλα) υποχρεώνονται από τη διαθήκη του πατέρα τους να ζήσουν μαζί για ένα χρόνο κάτω από την ίδια στέγη, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να μοιραστούν τα χρήματα από την πώληση του μοναδικού σπιτιού  που τους έχει κληροδοτήσει.
Το πρόβλημα είναι μεγάλο, διότι ο Νίκολα απουσίαζε περί τα 20 χρόνια και η διαζευγμένη Τέσλα έχει δυο παιδιά, την ατίθαση Καρολίνα και τον μικρότερο Σεμπαστιάνο με ψυχολογικά προβλήματα, που δύσκολα θα μπορέσουν να προσαρμοστούν κάτω από την ίδια στέγη.
Το σενάριο, με τον χαρακτήρα του Νίκολα να δρα καταλυτικά στις σχέσεις μητέρας και δύο παιδιών, αλλά και στη σχέση της ίδιας με το Νίκολα, είναι προβλέψιμο: με την πάροδο του χρόνου ο καθένας θα βρει σταδιακά μια ισορροπία, μέχρι μια σειρά γεγονότων να οδηγήσουν τους χαρακτήρες να πρέπει να αντιμετωπίσουν τους φόβους και τα μυστικά τους, σε ένα δύσκολο ταξίδι προς τη συγχώρεση και την αποδοχή του εαυτού τους και των συναισθηματικών και οικογενειακών δεσμών τους.
Ο Ρομπέρτο Καπούτσι κάνει ένα σχόλιο πάνω στα εσωτερικά αισθήματα και τη ψυχολογία των χαρακτήρων του, με δόσεις υποβόσκοντος χιούμορ και χωρίς –ευτυχώς- να οδηγείται σε μελοδραματισμούς. (Κριτική μου στο MyFilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Δράμα, Κοινωνική (110΄)
Χώρα: Ιταλία (2021)
Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο Καπούτσι
Παίζουν: Μασιμιλιάνο Καπράρα, Φραντσέσκο Καβάλο, Στέλλα Εγκίτο
Σύνοψη: Όταν η διαθήκη του πατέρα τους αναγκάζει τα αδέλφια Νικ και Τέσλα να ζήσουν μαζί, προσπαθούν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους για να γίνουν οικογένεια.