28/10/21

Νέες ταινίες από 28/10/2021

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους
Παράλληλες μητέρες - Madres paralelas
Είδος: Δράμα (120΄)
Χώρα: Ισπανία (2021)
Σκηνοθεσία: Πέδρο Αλμοδόβαρ
Παίζουν: Πενέλοπε Κρουζ, Μιλένα Σμιτ, Ισραέλ Ελεχάλντε, Αϊτάνα Σάντσεθ Γκιχόν, Ρόσι ντε Πάλμα, Χουλιέτα Σεράνο
Σύνοψη: Δύο ετοιμόγεννες γυναίκες συμπίπτουν στο ίδιο δωμάτιο νοσοκομείου. Και οι δύο δεν είχαν προγραμματίσει τις εγκυμοσύνες τους, και οι δύο είναι εκεί χωρίς τους πατεράδες των μωρών τους. Η μεγαλύτερη από τις δύο (Πενέλοπε Κρουζ), Τζάνις, δε μετανιώνει για την επιλογή της να γίνει μητέρα, αντίθετα είναι πανευτυχής. Η Άνα, από την άλλη, είναι έφηβη - και έντρομη και μετανιωμένη για αυτό που συμβαίνει. Η Τζάνις προσπαθεί να την ενθαρρύνει, όσο και οι δυο τους διασχίζουν σαν υπνωτισμένες τους διαδρόμους του νοσοκομείου. Τα λίγα λόγια που θα ανταλλάξουν στις ώρες αυτές θα δημιουργήσουν έναν πολύ στενό δεσμό ανάμεσα στις δυο τους, δεσμός ο οποίος αναπτύσσεται και περιπλέκεται, αλλάζοντας τις ζωές τους για πάντα.
Διανομή: Odeon
Σχόλιο: Άλλη μια ταινία για τις γυναίκες από τον Αλμοδόβαρ, ο οποίος αυτή τη φορά δίνει περισσότερη σημασία στο παρελθόν, που παίζει καταλυτικό ρόλο και ταυτόχρονα κάνει και πολιτικές νύξεις.

Οι άγιοι της Μαφίας - The many saints of Newark
Είδος: Αστυνομική, Δράμα  (120΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Άλαν Τέιλορ
Παίζουν: Βέρα Φαρμίγκα, Τζον Μπέρνταλ, Κόρεϊ Στολ, Μάικλ Γκαντολφίνι, Αλεσάντρο Νιβόλα, Λέσλι Όντομ Τζούνιορ, Μπίλι Μαγκνούσεν, Μικέλα Ντε Ρόσι, Τζον Μαγκάρο, Ρέι Λιότα 
Σύνοψη: Ο νεαρός Τόνι Σοπράνο (Μάικλ Γκαντολφίνι ) μεγαλώνει σε μία από τις πιο ταραχώδεις περιόδους στην ιστορία του Νιούαρκ και ανδρώνεται, καθώς αντίπαλες συμμορίες ανελίσσονται και διεκδικούν την εξουσία από την πανίσχυρη εγκληματική οργάνωση των ΝτιΜέο, που κυριαρχεί στη διχασμένη από τον ρατσισμό πόλη. Εγκλωβισμένος σε μία εποχή που αλλάζει ραγδαία είναι ο θείος που θαυμάζει, ο Ντίκι Μολτισάντι (Αλεσάντρο Νιβόλα), ο οποίος παλεύει να ανταποκριθεί στις επαγγελματικές και προσωπικές του υποχρεώσεις. Η επιρροή που ασκεί στον ανιψιό είναι τέτοια που ο θείος θα πλάσει τον εύπιστο έφηβο και θα τον μεταμορφώσει στον πανίσχυρο αρχιμαφιόζο, τον Τόνι Σοπράνο.
Διανομή: Tanweer
Σχόλιο: Ουσιαστικά είναι prequel της τηλεοπτικής σειράς «Οι Σοπράνος» από την άποψη ότι συστήνει στον θεατή όλους εκείνους τους χαρακτήρες της σειράς, ενώ λειτουργεί και από μόνο του ως μια συναρπαστική ιταλο-αμερικάνικη μαφιόζικη ιστορία.

Η οικογένεια Άνταμς 2 - The Addams family 2
Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Κωμωδία, Οικογενειακή, Φαντασίας (93΄)
Χώρες: ΗΠΑ, Καναδάς (2021) 
Σκηνοθεσία: Κόνραντ Βέρνον 
Ακούγονται οι: Όσκαρ Άιζακ, Σαρλίζ Θερόν, Κλόι Γκρέις Μορέτζ, Σνουπ Ντογκ, Νικ Κρολ, Μπέτι Μίντλερ, Γουάλας Σον, Μπιλ Χέιντερ 
Σύνοψη: Σε αυτήν την ολοκαίνουρια ταινία, οι Άνταμς μπερδεύονται ξανά σε παλαβές περιπέτειες και βρίσκονται μπλεγμένοι σε ξεκαρδιστικά σκηνικά, με κάθε είδους ανυποψίαστο χαρακτήρα που θα βρουν στο διάβα τους. Παραμένοντας πάντα πιστοί στη μακάβρια φύση τους, τα μέλη της οικογένειας Άνταμς κουβαλάνε όπου κι αν βρεθούν τη σκοτεινιά και την εκκεντρικότητά τους, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα.
Διανομή: Tulip
Σχόλιο: Οι μακάβριοι αλλά συμπαθητικοί χαρακτήρες που δημιούργησε ο σκιτσογράφος Τσαρλς Άνταμς (εξ ου και «Η οικογένεια του Άνταμς») ασκούν πάντα μια γοητεία. Αυτό είναι το δεύτερο animation (το πρώτο ήταν το 2019), με την Σαρλίζ Θερόν ως Μορτίσια, τον Όσκαρ Άιζακ ως Γκομέζ και την Κλόι Γκρέις Μορέτζ ως Γουέντσντεϊ. 

Army Baby 
Είδος: Κωμωδία, Πολεμική
Χώρα: Ελλάδα (2020)
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κορδέλλας
Παίζουν: Ίαν Στρατής, Μαρία Κωνσταντάκη, Γεράσιμος Γεννατάς, Δημήτρης Μακαλιάς, Μαριέλα Σαββίδου, Λουκάς Κυριαζής, Τάσος Παλατζίδης, Γιώργος Γιαννόπουλος 
Σύνοψη: Ο Γιάννης (Ίαν Στρατής) είναι ένας νεαρός που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στα σύνορα του Έβρου. Πρόκειται για ένα λαϊκό παιδί, που διαθέτει όλη την ξεγνοιασιά της νιότης και αντιμετωπίζει με μεγάλη ελαφρότητα τη ζωή. Αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι το κυνήγι εφήμερων απολαύσεων και η παροιμιώδης ανευθυνότητα στις επιλογές του. Τα μεγάλα πάθη του είναι το ποδόσφαιρο και οι γυναίκες. Όμως, ενώ είναι πιστός στην ομάδα του, στις σχέσεις του εξαφανίζεται σαν… πυροτέχνημα! Είναι συχνά απρόβλεπτος στις αντιδράσεις του αλλά βρίσκει τον τρόπο να ξεπεράσει τις συνέπειές των πράξεων του, πάντα με την ελαφρότητα που μοιάζει να είναι η φιλοσοφία ζωής του. Ενώ δείχνει να έχει βρει τις ισορροπίες που απαιτούνται για να ροκανίσει το χρόνο της στρατιωτικής θητείας του, ένα απρόσμενο γεγονός θα φέρει κυριολεκτικά τα πάνω κάτω σε όλο το στρατόπεδο και ο ίδιος θα βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων, όταν μάθει ότι ο «καρπός» μιας ερωτικής περιπέτειας που είχε πριν παρουσιαστεί στον στρατό, θα φτάσει με… ταξί στη μονάδα που υπηρετεί. Τα μαντάτα θα έρθουν με ένα ασυνόδευτο συστημένο βρέφος 6 μηνών, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσε. Η ζωή του, όπως και η Μονάδα του, δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια!
Διανομή: Tulip
Σχόλιο: Τηλεοπτικής λογικής κωμωδία στα χνάρια των ταινιών «Λούφα και παραλλαγή»

Titane 
Είδος: Δράμα, Τρόμου, Θρίλερ, Επιστημονικής Φαντασίας (108΄)
Χώρα: Γαλλία, Βέλγιο (2021)
Σκηνοθεσία: Τζούλια Ντικουρνό
Παίζουν: Βενσάν Λιντόν, Αγκάτ Ρουσέλ, Γκαράνς Μαριγιέ, Λαΐς Σαλαμέ
Σύνοψη: Μετά από μια σειρά ανεξήγητων εγκλημάτων, ένας πατέρας ξαναβρίσκει τον γιο του, που αγνοούνταν για 10 χρόνια. (Titane: Μέταλλο ιδιαίτερα ανθεκτικό στη θερμότητα και τη διάβρωση, κράμα υψηλής αντοχής)
Διανομή: Cinobo
Σχόλιο: Η ταινία είναι τόσο απωθητική στο πρώτο μέρος, ώστε εάν αντέξει κάποιος να τη συνεχίσει, θα διαπιστώσει την -πιθανή- αλληγορία για τον «αγώνα» γυναίκας κατά ανδρός.

Respect 
Είδος: Βιογραφική, Δράμα, Μουσική (145΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Λιζλ Τόμι
Παίζουν: Τζένιφερ Χάντσον, Φόρεστ Γουίτακερ, Μάρλον Γουέιανς, Όντρα ΜακΝτόναλντ, Τέιτ Ντόνοβαν, Λιρόι Μακλέιν, Μαρκ Μέιρον, Τάιτους Μπέρτζες, Σέικον Σένγκμπλο, Χάιλι Κίλγκορ, Χίθερ Χέντλεϊ, Σκάι Ντακότα Τέρνερ, Μαίρη Τζέι Μπλάιτζ 
Σύνοψη: Η ταινία ακολουθεί την πορεία της Αρίθα Φράνκλιν από την εποχή που ήταν παιδί και τραγουδούσε στην εκκλησιαστική χορωδία του πατέρα της, μέχρι την κατάκτηση της κορυφής στο διεθνές μουσικό στερέωμα του R&B.
Διανομή: Tulip
Σχόλιο: Επιτυχημένο πλήρες βιογραφικό δράμα, που θα εκτιμήσουν οι λάτρεις της soul μουσικής και ιδιαίτερα της Φράνκλιν.
(Από την παρουσίαση στην καθημερινή έντυπη Αμαρυσία)