Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

8/9/21

Οι εραστές του Αρκτικού Κύκλου - Los amantes de Polar Circular

Ένα από τα πιο ευαίσθητα love story που μας έχει δώσει το ευρωπαϊκό σινεμά. Μια δραματική ερωτική ιστορία βραβευμένη με δυο Γκόγια που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το ελληνικό κοινό, όταν βγήκε στις αίθουσες. 
Ο Χούλιο Μέντεμ, σκηνοθέτης με ιδιαίτερη κινηματογραφική γραφή, εδώ ανασυνθέτει ένα ρομάντζο που ξεκινάει από την ευαίσθητη παιδική ηλικία, με κυκλικές αφηγηματικές διαδρομές που κυλούν με μια απαράμιλλη χάρη. Ο θεατής όχι μόνο δεν χάνει τον ειρμό της ιστορίας, όσο μεγαλώνουν και ωριμάζουν οι δυο βασικοί χαρακτήρες του φιλμ, αλλά γοητεύεται απ’ αυτήν ακόμα περισσότερο, από το γεγονός ότι παρακολουθεί την ιστορία μέσα από τα μάτια των δυο παιδιών, σε ξεχωριστά  κεφάλαια.
Ο Χούλιο Μέντεμ όταν γύρισε τον Αρκτικό Κύκλο, είχε ήδη διακριθεί από την πρώτη του ταινία «Αγελάδες» (Vacas, 1992), ενώ το 2003 ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με το ντοκιμαντέρ του «Το βασκικό ποδόσφαιρο: το δέρμα χτυπάει την πέτρα» (La pelota vasca, la piel contra la pierda). 
Αγαπησιάρικη και συγκινητική ταυτόχρονα, η ταινία βλέπεται ευχάριστα, από τις ερμηνείες των παιδιών, αλλά και των μεγαλύτερων ηθοποιών που τους ερμηνεύουν στις μεγαλύτερες ηλικίες.
INFO
Προβάλλεται από 9/9/2021
Είδος: Αισθηματική (112')
Χώρα: Ισπανία (1999)
Σκηνοθεσία: Χούλιο Μέντεμ 
Παίζουν: Νάγια Νίμρι, Φέλε Μαρτίνεθ, Νάντσο Νόβο, Μαρού Βαλντιβίεζο
Σύνοψη: Η Άννα και o Όττο, δυο παιδιά με αμφίδρομα ονόματα, γνωρίζονται στο σχολείο στην ηλικία των 8 ετών. Τα δυο παιδιά νιώθουν μια έλξη, αλλά θα πρέπει να την πνίξουν όταν ο πατέρας του Όττο συγκατοικήσει με τη μητέρα της Άννας. Οι ζωές τους θα ακολουθήσουν μια μυστήρια κυκλική πορεία που θα ολοκληρωθεί στον Αρκτικό Κύκλο όπου η ημέρα ποτέ δεν τελειώνει τα μεσάνυχτα. Υπάρχουν πράγματα που ποτέ δεν τελειώνουν και η αγάπη είναι ένα από αυτά. 
Διανομή: Bibliotheque