Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

14/9/21

Κέιτ - Kate

Με tagline «δεν υπάρχει χρόνος για οίκτο» αυτή η περιπέτεια ακολουθεί τα χνάρια των στερεότυπων που δημιούργησαν ταινίες όπως Nikita, Lucy, John Wick και άλλες.
Η Κέιτ (Μέρι-Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ) αποτελεί το τέλειο δείγμα ενός επαγγελματία δολοφόνου στο απόγειο της δόξης της, εκπαιδευμένη από τον Βι (Γούντι Χάρελσον, σκληρός και αδίστακτος όπως πάντα σε τέτοιους ρόλους), αναλαμβάνει  υποθέσεις εργολαβία, για τρίτους. 
Στην τελευταία της «δουλειά», που είναι να εκτελέσει ένα μέλος της Γιακούζα στο Τόκιο, ανακαλύπτει γρήγορα ότι έχει δηλητηριαστεί με κάποια ραδιενεργή ουσία.  Οργισμένη, αποφασίζει να πάρει την εκδίκησή της όσο έχει ακόμα καιρό. Οι γιατροί της έχουν πει ότι δεν έχει πάνω από 24 ώρες.
Αρχίζει έναν αγώνα δρόμου, που εξαντλεί συνεχώς το σώμα της, να ανακαλύψει ποιός είναι η αιτία της δηλητηρίασης που έχει υποστεί. Στο διάβα της δεν αφήνει τίποτα όρθιο και κανέναν μάρτυρα. Τί έχει να χάσει;
Καθώς η κατάστασή της επιδεινώνεται συνεχώς, η Κέιτ δημιουργεί έναν απίστευτο συναισθηματικό δεσμό με την έφηβη κόρη ενός από τα προηγούμενα θύματά της. Να που είναι και καλό κορίτσι στο βάθος. Αλλά έχει τον Βι που την ωθεί σε συνεχείς έρευνες...
Σκληρή και βίαιη ταινία, με σωστά χορογραφημένες μάχες σώμα με σώμα και εξαιρετικά σφιχτή σκηνοθεσία που δεν σε αφήνει να πάρεις ανάσα. Αλλά τι να το κάνεις; Κάπου τα έχεις ξαναδεί όλα αυτά. Το μόνο διαφορετικό είναι η έξοχη φωτογράφηση του νυχτερινού Τόκιο και της Οζάκα από τον Λάιλ Βίνσεντ. (Κριτική μου στο Myfilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Αστυνομική, Περιπέτεια, Δράσης, Δράμα (106΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Νίκολας-Τρόαγιαν Σέντρικ
Παίζουν: Μέρι-Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Γούντι Χάρελσον, Μίκου–Πατρίτσια Μαρτινό, Γιούν Κουνιμούρα
Σύνοψη: Όταν τη δηλητηριάζουν στην τελευταία αποστολή της, η Κέιτ μια αδίστακτη εκτελέστρια που βρίσκεται για «δουλειά» στο Τόκιο, έχει 24 ώρες ζωής για να πάρει εκδίκηση.