Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

30/9/21

Νέες ταινίες από 30/9/2021

Παρουσίαση των δύο νέων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους
No time to die
Είδος: Δράσης, Περιπέτεια, Θρίλερ (163΄)
Χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Κάρι Τζότζι Φουκουνάγκα
Παίζουν: Ντάνιελ Κρεγκ, Άνα ντε Άρμας, Ράμι Μάλεκ, Ραλφ Φάινς, Λέα Σεντού, Μπεν Γουίσοου, Μπίλι Μάγκνουσεν, Ναόμι Χάρις, Τζέφρι Ράιτ, Ντέιβιντ Ντέντσικ, Λασάνα Λιντς, Ρόρι Κίνεαρ, Νταλί Μπενσάλα, Κριστόφ Βαλτζ 
Σύνοψη: Ο Τζέιμς Μποντ (Ντάνιελ Κρεγκ)  έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση και απολαμβάνει μια ήρεμη ζωή στη Τζαμάικα. Η γαλήνη της καθημερινότητάς του θα είναι προσωρινή και θα διακοπεί απότομα όταν ένας παλιός γνώριμος, ο Φίλιξ Λέιτερ της CIΑ, θα εμφανιστεί για να ζητήσει τη βοήθειά του. Η αποστολή διάσωσης ενός επιστήμονα τον οποίον έχουν απαγάγει θα αποδειχθεί πολύ πιο περίπλοκη απ’ ό,τι έδειχνε. Ο Τζέιμς Μποντ, μέσα από μια δαιδαλώδη διαδρομή που θα του υποδείξουν τα παρακρατικά μυστικά και οι απρόσμενες αποκαλύψεις, θα οδηγηθεί στα χνάρια ενός μυστηριώδους «κακού», ο οποίος έχει στην κατοχή του μια επικίνδυνη, νέα τεχνολογία.
Σχόλιο παραγωγής: Ενώ οι παλιότερες περιπέτειες του Μποντ ήταν αυτοτελείς και δεν συνδέονταν ως περιπέτειες, οι ταινίες με τον Ντάνιελ Κρεγκ είναι συνδεδεμένες και κάθε μια αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης. Το Quantum Of Solace (2008) ξεκινούσε εκεί που τελείωνε το Casino Royale (2006) και το Skyfall (2012) αποκάλυψε σημαντικές πτυχές της πρώιμης ζωής του Bond. Η ταινία No Time To Die ξεκινάει στον απόηχο του Spectre (2015) και με επιβλητικό τρόπο, κλείνει το κεφάλαιο με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρεγκ, μια εποχή ολόκληρη (όλες τις αποστολές του 007) και χαρίζει στη θρυλική σειρά ένα συγκλονιστικό φινάλε και ένα νέο ξεκίνημα. Όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης: «Η ταινία No Time To Die βάζει τέλος σε μια μεγάλη ιστορία και δένει μεταξύ τους πολλές πτυχές της ζωής του πράκτορα». Τα μυστικά, οι προδοσίες και η εμπιστοσύνη, είναι θέματα που κυριάρχησαν στις τέσσερις τελευταίες ταινίες με τον 007 και στην τελευταία περιπέτεια, ο Τζέιμς Μποντ προσπαθεί να βρει τον εαυτό του. (Αναλυτική κριτική μου ΕΔΩ)
Διανομή: Tulip

Εγκλωβισμένος - Chained
Είδος: Δράμα, Κοινωνική, Αστυνομική (112’)
Χώρες: Γερμανία, Ισραήλ (2019)
Σκηνοθεσία: Γιάρον Σάνι 
Παίζουν: Έραν Ναΐμ, Σταβ Άλμπαγκορ, Σταβ Πατάι
Σύνοψη: Ο Ράσι είναι αστυνομικός τα τελευταία 15 χρόνια, ένας προστάτης των πολιτών και του νόμου που έχει πάντα τον έλεγχο. Παρά τη διαρκή του έκθεση σε κάθε είδους βίας, η βαθύτερή του επιθυμία είναι να αποκτήσει παιδί με τη σύζυγό του. Όλα όμως ανατρέπονται όταν κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση εξαιτίας της συμπεριφοράς του κατά τη διάρκεια ενός τυπικού ελέγχου και τίθεται σε διαθεσιμότητα. Ενώ προσπαθεί να υπερασπιστεί την αθωότητά του στη δουλειά του, στο σπίτι του συγκρούεται με την πεισματάρα και δυναμική θετή του κόρη, η οποία αψηφά την εξουσία του, ενώ η γυναίκα του μοιάζει ολοένα πιο απόμακρη. Αβοήθητος και εγκλωβισμένος από την ανάγκη του να επιβάλλεται, γίνεται επικίνδυνος για τον ίδιο και τους αγαπημένους του. Τώρα πια όλα μπορούν να συμβούν...
Σχόλιο: Μια ταινία για το πώς ο άνθρωπος ζει παγιδευμένος μέσα στις κοινωνικές συμβάσεις και στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Ο σκηνοθέτης Γιάρον Σάνι ξεκινάει την ταινία (που είναι η δεύτερη της Love Trilogy) σαν μια αστυνομική περιπέτεια για να τη μετατρέψει στη συνέχεια σε κοινωνικό, οικογενειακό δράμα δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στον ψυχικό κόσμο του Ράσι και στις σχέσεις του με τον κόσμο, τους συναδέλφους του και την οικογένειά του. (Αναλυτική κριτική μου ΕΔΩ)
Διανομή: Rosebud21